Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να καταργήσει τις διατάξεις που αλλοιώνουν την μορφή των λαϊκών αγορών. Αυτό δήλωσε η βουλευτής Καβάλας, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, στο ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η επιμονή της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των εμπλεκομένων σε αυτές, αποδεικνύει αυτό που κατήγγειλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο κοινωνικός χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Η εμμονή της κατά των λαϊκών αγορών έχει αρχίσει από την περίοδο της πρώτης καραντίνας, όπου στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο των λαϊκών αγορών εφαρμόστηκαν εξωφρενικά αυστηρότερα μέτρα έναντι αυτών στα σούπερ μάρκετ, ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το σύνολο του σχεδίου νόμου στηρίζεται στον εξοντωτικό διωγμό των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών, όπως ψευδώς διατείνεται το Υπουργείο. Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι, να μετατραπούν οι λαϊκές αγορές σε εμπορικές, να αποδυναμωθεί, έτσι, ο θεσμός και νομοτελειακά να εξαφανιστεί, μετατρέποντας όσους παραγωγούς το επιθυμούν σε επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι επαγγελματίες πωλητές, που θα πωλούν όλοι τα ίδια είδη και αποκλείοντας στην ουσία την είσοδο νέων παραγωγών, συρρικνώνοντας σκόπιμα το παραγωγικό στοιχείο, με αποτέλεσμα να κατευθύνουν τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύεται να καταργήσει όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν την μορφή των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που επί 100 χρόνια, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, συμβάλει στο εισόδημα των παραγωγών και προμηθεύει τους καταναλωτές με υγιή και ασφαλή προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.