Σ. Ελευθεριάδου: «Δεν υπάρχει καμία τροποποίηση των συμβάσεων μεταξύ Ο.Λ.Κ. και Δήμου Νέστου για το λιμάνι Κεραμωτής»

0

«Ξεκάθαρη είναι η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου, σχετικά με την μη τήρηση των προγραμματικών συμβάσεων του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας με τον Δήμο Νέστου, που αφορούν την καθαριότητα και την συντήρηση πρασίνου στο λιμάνι της Κεραμωτής. Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει ότι, η οποιαδήποτε τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης, θα πρέπει να αποστέλλεται εκ νέου στο Υπουργείο για έγκριση και ότι, δεν προκύπτει σχετικό αίτημα τροποποίησης των δύο συμβάσεων από την μεριά του Ο.Λ.Κ.

Ως εκ τούτου, η άρνηση της διοίκησης της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., να τηρήσει τις προγραμματικές συμβάσεις και να προχωρήσει σε υπογραφή τους με τον Δήμο Νέστου, βαραίνει αποκλειστικά την ίδια και εκθέτει τόσο το Υπουργείο, το οποίο κατ’ ουσία δηλώνει άγνοια, όσο και την διοικητική Αρχή του Δήμου, καθώς οι εγκριθείσες συμβάσεις αναγνωρίζουν ως υπεύθυνο τον ίδιο για την καθαριότητα και την συντήρηση πρασίνου».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου που έστειλε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου και συνεχίζει: «Μάλιστα, αξίζει να σταθεί κανείς και στην απάντηση του Ο.Λ.Κ., σχετικά με το πάγωμα της διαδικασίας υπογραφής των εν λόγω συμβάσεων, καθώς επικαλείται τα δυσμενή οικονομικά του Οργανισμού (αρνητικό ισοζύγιο 56% για το 2020), όμως από την άλλη, ενημερώνει ότι διαθέτει δύο εργαζόμενους του κι έναν ακόμα ανάδοχο, του οποίου το κόστος παροχής υπηρεσίας είναι 12.000 ευρώ/ανά έτος. Όμως, στο προοίμιο των προγραμματικών συμβάσεων αναφέρεται ρητώς ότι, ο Ο.Λ.Κ. δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για να διεκπεραιώσει τις προαναφερθείσες εργασίες.

Τέλος, στην απάντηση του Ο.Λ.Κ. αναφέρεται ότι, βασικές προϋποθέσεις της λειτουργίας του λιμανιού της Κεραμωτής είναι «η ευταξία και η καθαριότητα τους». Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη της βουλευτού στην Κεραμωτή, διαψεύδουν τον Οργανισμό. Η διορισμένη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προεδρεία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού φέρει ακέραια την ευθύνη των επιλογών της, εκθέτοντας τους πολίτες της Κεραμωτής και ολόκληρο τον Δήμο Νέστου. Όταν ακόμα και το ίδιο το Υπουργείου δεν μπορεί να σε «καλύψει» για τις επιλογές του προεδρείου που το ίδιο διόρισε, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.