Σ.Β.Α.Α. Δήμου Καβάλας: Πρόσκληση σε συμμετοχικό εργαστήριο για τον πολιτισμό

0

Ο Δήμος Καβάλας και η κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» προσκαλούν τους δημότες στο συμμετοχικό εργαστήριο για τον πολιτισμό, που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom) τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 (4μ.μ.-8μ.μ.). Επαγγελματίες και φορείς του πολιτισμού συναντιούνται, συζητούν και συνδιαμορφώνουν κατευθύνσεις για τον πολιτισμό στην πόλη, με σκοπό τη δημιουργία μιας ενεργής πολιτιστικής κοινότητας. Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι:

-Η συνάντηση μεταξύ επαγγελματιών του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα, των ανεξάρτητων φορέων και ομάδων πολιτών που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό και θεσμικών φορέων και στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης.

-Η αξιολόγηση της διακυβέρνησης του πολιτισμού στην Καβάλα με βάση το κείμενο Πολιτισμός 21: Δράσεις.

-Η ανάδειξη προτεραιοτήτων αναφορικά με την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως βασικού πυλώνα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) του Δήμου Καβάλας.

-Η συνδιαμόρφωση προτάσεων για την πολιτιστική πολιτική στον Δήμο Καβάλας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή και βιώσιμη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των δημιουργικών δράσεων πολιτισμού των επαγγελματιών και φορέων της πόλης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του πολιτισμού και του δημιουργικού τομέα, καθώς και εκπροσώπους από συλλόγους, ομάδες πολιτών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, θεσμικές ομάδες, δημόσιους φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή. Λίγες ημέρες μετά την εγγραφή, θα αποσταλεί ο σύνδεσμος για την πρόσβαση στο διαδικτυακό εργαστήριο. Πληροφορίες και ερωτήσεις: +302510831388, εσωτερικό 2 και info@urbankavala.gr. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα https://www.urbankavala.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Καβάλας https://www.facebook.com/urbankavala.gr/ και https://www.instagram.com/urbankavala.gr/.

Το εργαστήριο αποτελεί παραδοτέο της πράξης «ενέργειες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας», υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.