Το σωματείο σχολικών τροχονόμων Νομού Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μπήκαμε στο 2020 και οι ευχές «δίνουν και παίρνουν» για υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία, κ.λπ. για το νέο έτος. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τη συναδέλφισσά μας, που άδικα απομακρύνθηκε από το 13ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Καβάλας, ύστερα από 14 συνεχόμενα έτη που προσφέρει υπεύθυνα τις υπηρεσίες της, χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα.Παρά τις επίμονες προσπάθειες του σωματείου μας, η συναδέλφισσα δεν έχει επιστρέψει ακόμα στη θέση της. Οι υποσχέσεις της δημοτικής Αρχής, ότι θα «λυθεί το ζήτημα», έχουν μετατραπεί σε εμπαιγμό.

Η απόφαση αυτή λειτουργεί σαν «λαγός» και ανοίγει το δρόμο για απολύσεις και για τις υπόλοιπες συναδέλφισσες. Μετά από 20 χρόνια εργασίας, συνεχίζουν να μας θεωρούν «εθελοντές» που δεν δικαιούμαστε ασφάλιση, χωρίς να μας χορηγούνται ατομικά μέσα προστασίας, βαφτίζοντας τον πενιχρό μισθό μας των 176€ «επίδομα μετακίνησης».

Προφανώς, η ανησυχία για το εργασιακό μας μέλλον, βρίσκεται έξω από τα όρια και τις ευαισθησίες της δημοτικής Αρχής. Δεν τα παρατάμε όμως. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την αποκατάσταση της συναδέλφισσας και την επιστροφή στη θέση της. Ταυτόχρονα, πανελλαδικά διεκδικούμε:

Αλλαγή του καθεστώτος εργασίας, από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία.

Μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση, που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου με νέες προσλήψεις.

Μέτρα ατομικής προστασίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.