Με ένα μακροσκελές δελτίο Τύπου απάντησε το σωματείο εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας στις τελευταίες ανακοινώσεις της Energean, για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την κατάληψη που συνεχίζεται, μετά την παραβίαση της βάνας παροχής φυσικού αερίου και την απαγόρευση εισόδου στο εργοστάσιο των εργαζομένων που προσλήφθηκαν, για να αντικαταστήσουν εκείνους που αποχώρησαν με την εθελούσια έξοδο. Αναλυτικά το σωματείο εργαζομένων αναφέρει τα ακόλουθα: «Θυμηδία μας προκαλούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Energean και μας θυμίζουν την παροιμία «απ’ έξω κούκλα, από μέσα πανούκλα»…

Αντί ως οφείλει να φροντίζει για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, ενδιαφέρεται μόνο για την δημιουργία μιας πλασματικής εικόνας της. Εμείς, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά και το πως λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια και τί εκπτώσεις έχουν γίνει σε όλους τους τομείς και κυρίως γνωρίζουμε τι επιδιώκει. Όσα δελτία Τύπου κι αν στείλει, άνευ λόγου και αιτίας και όσο κι αν προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια συκοφαντώντας τους εργαζόμενους και το σωματείο, η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ποιος είναι με το μέρος της και ποιος είναι απέναντι της. Η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ότι, η Energean αρχές Αυγούστου έδιωξε εργαζόμενους και δεν προχώρησε εγκαίρως σε νέες προσλήψεις, παρά τους υπάρχοντες κανόνες ασφαλείας που επιβάλουν την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ότι, η Energean, με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος, ανάγκασε τους εργαζόμενους επί μήνες να δουλεύουν δωδεκάωρα και τους έφτασε στα όρια της κατάρρευσης -σωματικής και ψυχολογικής- αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ενέχει αυτό για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν διαφύγει αέρια, ή υγροί ρύποι στο περιβάλλον, οφείλεται αποκλειστικά στην αυτοθυσία και στην υπευθυνότητα των εργαζομένων.

Η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ότι, η εταιρία ψεύδεται όταν κατηγορεί το σωματείο ότι έχει καταλάβει το εργοστάσιο και ότι στην πραγματικότητα εμείς με την συνεχή παρουσία μας στον χώρο έξω από την πύλη διασφαλίζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας να κοιμούνται ήσυχοι. Η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ότι, η εταιρία ψεύδεται όταν διαμαρτύρεται για δήθεν κατάληψη, ενώ από τις αρχές Αυγούστου έως και σήμερα δεν έχει διακοπεί, ή έστω καθυστερήσει καμία διαδικασία. Πραγματοποιήθηκε η φόρτωση πετρελαίου, έγινε η γενική συντήρηση των εγκαταστάσεων και προετοιμάζεται η επεξεργασία του αποθηκευμένου στα δοχεία των χερσαίων εγκαταστάσεων πετρελαίου. Για ποια κατάληψη, αλήθεια, μιλάει όταν όλα γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και όταν οι εντολές τις ακολουθήθηκαν κατά γράμμα.

Η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ότι, η εταιρία αρέσκεται να ξεζουμίζει κάθε στέλεχος, κάθε εργαζόμενο και μετά να τον πετά στα σκουπίδια. Η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει ότι, η εταιρία δεν δίστασε να παίξει, για μία ακόμα φορά, με την ζωή των εργαζομένων, όταν χωρίς καμία προειδοποίηση σταμάτησε βίαια την τροφοδοσία φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις, με την βοήθεια του «μεγάλου συνεταίρου της», γενικό διευθυντή του Λαυρεντιάδη, στον οποίο παραχώρησε τον αποκλειστικό χειρισμό της βάνας του αερίου. Το ότι δεν συνέβη ατύχημα, μετά την εγκληματική αυτή ενέργεια, οφείλεται αποκλειστικά στους έμπειρους και εξειδικευμένους εργαζόμενους, οι οποίοι καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια στάθηκαν θεματοφύλακες της ασφαλούς λειτουργίας του εργοστασίου και κατάφεραν να το επανατροφοδοτήσουν με αέριο από άλλες πηγές. Η κοινωνία της Καβάλας, όμως, έχει να μάθει πολλά ακόμα…

Θα μάθει ότι, οι κενές οργανικές θέσεις αυτή την στιγμή στο εργοστάσιο είναι 13 και ότι αν δεν καλυφθούν άμεσα με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, υπάρχει σοβαρός και επικείμενος κίνδυνος ατυχήματος. Εδώ και 6 μήνες ζητάμε να καλυφθούν τα κενά και η εταιρία αρνείται. Η απέλπιδα προσπάθεια της εργοδοσίας να παρουσιάσει ότι δήθεν έκανε 4 προσλήψεις και εμείς δεν αφήσαμε τους συναδέλφους μας να προσέλθουν στην εργασία τους δεν θα πείσει κανέναν.

Θα μάθει ότι, η Energean δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από ψεύτικες εξαγγελίες, συνεχή αποπροσανατολιστικά δελτία Τύπου και επίδειξη οικονομικής και πολιτικής δύναμης. Είναι μία «φούσκα» που θα σκάσει! Και η Energean, όμως, έχει να μάθει ακόμα πολλά… Θα μάθει ότι εμάς δεν μας φοβίζει τίποτε και δεν μας λυγίζουν οι προσχηματικές απολύσεις, οι απειλές και οι εκφοβισμοί. Αντιθέτως, όλα αυτά μας συσπειρώνουν περισσότερο και μας αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος, ο δρόμος του αγώνα, ενός αγώνα που θα τον δώσουμε μέχρι τέλος, ότι και αν χρειαστεί… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΟΙ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.