Ενοχλημένα, για την αρνητική διάσταση που πήρε το λυπηρό ζήτημα των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων τους, στις οποίες φέρονται ως εμπλεκόμενα, δηλώνουν τα μέλη του σωματείου στα Πετρέλαια Καβάλας. Μάλιστα, προειδοποιούν όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα στην Δικαιοσύνη! Αναλυτικά η ανακοίνωση που απέστειλαν αναφέρει τα ακόλουθα: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρακολουθούμε με αγανάκτηση την μεθοδευμένη προσπάθεια της διοίκησης της ENERGEAN, να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας, παρουσιάζοντας μας ως κοινούς «τραμπούκους», χρεώνοντας μας με σωρεία παράνομων πράξεων και επιθέσεων κατά συναδέλφων μας και κατά συμπολιτών μας. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά, ότι ουδεμία σχέση έχουν τα μέλη του σωματείου μας με τα περιστατικά φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και τις απειλές κατά συναδέλφων μας, τα οποία τεχνηέντως δημοσιοποιούνται και προβάλλονται από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το σωματείο έχει σαν έργο να αντιμετωπίζει καταστάσεις και όχι πρόσωπα. Οι συνάδελφοι μας, που επέλεξαν να συστρατευθούν με την εταιρία και να την βοηθήσουν να υλοποιήσει το αντεργατικό σχέδιο της, θα έρθουν πολύ σύντομα αντιμέτωποι με τις συνέπειες της επιλογής τους, όταν αντιληφθούν ότι έγιναν υποχείρια και εργαλειοποιήθηκαν, για να σταματήσει αυτή τον δίκαιο και έντιμο συνδικαλιστικό μας αγώνα. Το «χτύπημα» που επιχειρεί η εργοδοσία στον θεσμικό ρόλο του σωματείου, που αυτός είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, δεν θα κάμψει στο ελάχιστο την ηχηρή και έντονη αγωνιστική μας δράση. Μέσω των μηνύσεων και της κατασυκοφάντησης μας, διαφαίνεται η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης μας. Επίσης, διαφαίνεται ο πανικός στην ορμητικότητα της διεκδίκησης τήρησης των νόμιμων διαδικασιών και της διαφύλαξης των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Περιμένουμε, πρωτίστως από την διοίκηση της Energean, να μας δώσει επιτέλους απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τις έχουμε επανειλημμένως θέσει και αφορούν την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, να διορθώσει όλα τα «κακώς κείμενα» και να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε όλοι στην εργασία μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ουσιαστικό και καλόπιστο διάλογο, όχι με απειλές, πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα, όχι με συκοφαντίες και μηνύσεις. Όσον αφορά όσους διασπείρουν ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες, ακόμα και σε πολιτικά πρόσωπα, αυτοί θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη σύντομα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ «ΠΡΙΝΟΥ»

-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.