Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), για την απόλυση του προέδρου του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Νομού Καβάλας από την εργασία του. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Μαζική ήταν η προσέλευση συναδέλφων και συνδικαλιστών, που βρέθηκαν στην είσοδο της Επιθεώρησης Εργασίας, για να διαμαρτυρηθούν όχι μόνο για τη συγκεκριμένη απόλυση, αλλά συνολικότερα για την προσπάθεια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Η εργοδοσία όχι μόνο δεν δέχτηκε να πάρει πίσω την παράνομη απόλυση που έκανε, αλλά απείλησε το σωματείο με δικαστήρια, αν συνεχίσει να αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο δουλειάς (απλήρωτες υπερωρίες κ.ο.κ.).

Επίσης, παρότρυνε την Επιθεώρηση Εργασίας, να μην προβεί σε ελέγχους για τις καταγγελίες του σωματείου μας. Προκλητικά τόνισε, επίσης, ότι, η επικείμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου από την κυβέρνηση, θα λύσει τα χέρια των εργοδοτών και οι απολύσεις όσων παλεύουν για τα δικαιώματα τους, θα γίνεται πιο εύκολα.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα (εμπόδια στην απεργία-περιορισμό διαδηλώσεων), που πήραν και παίρνουν, η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έρχεται να προστεθεί και η νέα επίθεση στη συνδικαλιστική δράση κατά απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Η σημερινή μάχη που έδωσε το σωματείο μας, μαζί με τα δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστικές Οργανώσεις που έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης, δίνει το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ότι τα σχέδιά τους για επίθεση στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα περάσουν. Ενωμένοι και με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μας, θα δώσουμε τις επόμενες μάχες».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.