Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)-Προοδευτική Συμμαχία, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Τα τελευταία χρόνια, το λιμάνι της Καβάλας ήταν η κύρια πύλη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, εκτός από το ότι αναβάθμισε το λιμάνι μας, απέφερε και έσοδα και θέσεις εργασίας στην πόλη και στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δηλαδή το Υπουργείο Ναυτιλίας, πήρε απόφαση η μία από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές, να σταματήσει να συνδέεται με την Καβάλα και να δοθεί στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτελεί πισωγύρισμα για την Καβάλα και σίγουρα υποβαθμίζει το λιμάνι μας στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας και των Βαλκανίων. Η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας στερεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό πόρο, ένα εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης από την πόλη και το Νομό και, βέβαια, πόρους και θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία.

Η νέα διοίκηση του Ο.Λ.Κ., που πριν λίγες ημέρες τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις εξελίξεις αυτές, είναι κατάφωρα έκθετη και προφανώς υπόλογη στην κοινωνία της Καβάλας. Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε σε τέτοιες αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που υποβαθμίζουν την Καβάλα και θέτουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή της προοπτική».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.