Το Τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς), σχετικά με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Δεν μας εκπλήσσει η τελευταία δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη στον τοπικό Τύπο, ότι θα «ανατρέψει» την απόφαση για την ίδρυση του «νέου διεθνούς Πανεπιστημίου» και κατά συνέπεια την ένταξη σε αυτό του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., αν ποτέ το κόμμα του γίνει κυβέρνηση. Έρχεται να συμπληρώσει προγενέστερες δηλώσεις του, πως θα καταργήσει όλους τους νόμους Φίλη, Μπαλτά και Γαβρόγλου.

Θα κλείσει, δηλαδή, τα ειδικά σχολεία που δημιουργήθηκαν, θα καταργήσει τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, θα επαναφέρει την πολιτική επιστράτευση, την αυτοδίκαιη αργία και την τιμωρητική αξιολόγηση, θα διώξει τους ψυχολόγους από τα σχολεία, θα διαλύσει εν μία νυκτί σφύζοντα από ζωή τμήματα των ΕΠΑ.Λ. και θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους «άχρηστους» εκπαιδευτικούς.

Δεν μας εκπλήσσουν, πια, οι καταστροφολογικές δηλώσεις του, γιατί συνάδουν με την ιδεολογία του. Προβάλλει τον ανταγωνισμό, την τιμωρία και τον κοινωνικό δαρβινισμό ως προϋποθέσεις της ποιότητας των σπουδών. Αποκρύπτει, όμως, ότι ο απώτερος στόχος του, είναι η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, για να ανοίξει τον δρόμο προς την ιδιωτική και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Τι άλλο δείχνει η εμμονική διεκδίκηση της κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος;

Η στήριξη της στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης με ποιοτικά προγράμματα σπουδών, η αναβάθμιση των Τ.Ε.Ι. σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, η δημιουργία νέων πανεπιστημιακών σχολών και η στελέχωσή τους αποτελούν εγγυήσεις, ώστε να απλωθεί η ποιοτική γνώση σε ευρύτερα στρώματα του λαού και προϋποθέσεις, ώστε να σταματήσει η φυγή των νέων μας στο εξωτερικό.

Ειδικά για την πόλη της Καβάλας, τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα δημιουργηθούν, μπορούν να τη βγάλουν από τη χρόνια αφάνεια και να την καταστήσουν έναν σημαντικό εκπαιδευτικό κόμβο των Βαλκανίων, όπως δηλώνει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα.

Σε όλα τα παραπάνω, τι έχουν να απαντήσουν τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ.; Συμφωνούν με την καταστροφολογική δήλωση του προέδρου του κόμματός τους;».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.