Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Εθνική αρχή ανώτατης εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων και άλλες διατάξεις», αναστέλλεται η λειτουργία 37 νέων τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μη λειτουργήσουν 4 τμήματα του νεοσύστατου Διεθνούς Πανεπιστημίου, ένα εκ των οποίων θα λειτουργούσε στην Καβάλα.

Εάν σε αυτή την αρνητική εξέλιξη συνυπολογίσουμε και την κατάργηση των δύο τμημάτων τεχνολογικής εκπαίδευσης, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε νομοθετήσει να λειτουργήσουν στην πόλη μας, μπορούμε να εξάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι, οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά θέματα βλάπτουν σοβαρά την περιοχή μας.

Παράλληλα, η απόφαση οικονομικής ενίσχυσης της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στερεί από την κυβέρνηση και το πλέον ισχνό επιχείρημα για την κατάργηση των εγχώριων πανεπιστημιακών τμημάτων και καταδεικνύει την προχειρότητα και την επικοινωνιακή τακτική με τις οποίες πορεύεται. Μόνο που αυτή η πορεία της, έχει θύματα τη χώρα και όλους τους πολίτες της. Η Νέα Δημοκρατία βλάπτει τη χώρα και την Καβάλα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.