Συνεχίζονται τα έργα βιτρίνας

0

Μας ρώτησε κάποιος γνωστός τι έργο γίνεται στο Φάληρο και του απαντήσαμε ότι άρχισε η ανάπλαση από τον κόμβο μέχρι το πάρκινγκ «Ροδόπη» και από το πάρκο Φαλήρου μέχρι την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από την έκφραση του προσώπου του καταλάβαμε την άποψη του για το έργο. Και η άποψη αυτή δεν είναι θετική.

Κατά τη δική μας γνώμη, πρόκειται για ένα ακόμα έργο με υψηλό προϋπολογισμό, αλλά «βιτρίνας» και όχι ουσίας.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, δηλαδή, θα «δαπανήσει» ένα κάρο χρήματα, για να αλλάξει τις πλάκες στα πεζοδρόμια, να φυτέψει μερικά δεντράκια και για να στενέψει την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (από το Φάληρο μέχρι την οδό Δαγκλή).

Την επόμενη πενταετία, πιθανόν, η επόμενη δημοτική αρχή, εάν δεν είναι η ίδια, να «ξηλώσει» τις πλάκες αυτές από τα πεζοδρόμια, για να τοποθετήσει άλλες νεότερης (βιοκλιματικής) γενιάς.

Σας ερωτούμε, λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες. Βλέπετε να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα αυτό το έργο;

Θεωρείτε ότι θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην πόλη; Θα αυξηθεί, π.χ., το τουριστικό ρεύμα; Θα έρχονται οι τουρίστες στην Καβάλα για να θαυμάσουν τα βιοκλιματικά πεζοδρόμια, τα δεντράκια που φυτεύτηκαν και την παρέμβαση στο σιντριβάνι του πάρκου;

Να αναπλάσει ο Δήμος την πλατεία Μακέδου και να δημιουργήσει έναν πνεύμονα πρασίνου στο παλιό παγοποιείο, στο Βύρωνα, το καταλαβαίνουμε, αφού πρόκειται για δύο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης.

Να ανακατασκευάσει το παλιό κολυμβητήριο, το «Βερούλειο» γήπεδο, το παλιό νοσοκομείο και να αναπλάσει το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», θα άξιζε τα χρήματα.

Γιατί, με τέτοιου είδους έργα γίνεται η υπέρβαση και θα δοθεί ώθηση στην πόλη. Με τις ντεμέκ βιοκλιματικές αναπλάσεις και την παιδική χαρά στην Καλαμίτσα, δεν θα «αλλάξει ταχύτητα» η Καβάλα.

Τελεία και παύλα. Κι ας πιστεύουν (στο Δήμο) ότι θα μείνουν στην ιστορία γι’ αυτές τις παρεμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.