Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της καραντίνας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επικαλούμενη την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων (λοιμωξιολόγων), ενώ η αντίδραση μεγαλώνει. Με «μπροστάρη» τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ.), οι αθλητές και οι αθλήτριες ζητούν να επανεκκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα και στις υπόλοιπες κατηγορίες, εκτός από την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών (Basket League) στην οποία το πρωτάθλημα διεξάγεται κανονικά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) αναγκάστηκε να εκφράσει την ανησυχία της, για τη συνεχιζόμενη καραντίνα, έπειτα από την πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού οργάνου των καλαθοσφαιριστών. Δυστυχώς, οι διοικήσεις των Ενώσεων, όπως της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των περισσότερων σωματείων, μεταξύ αυτών της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Energean Kavala B.C.) και του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, σιωπούν και κρύβονται πίσω από την Ομοσπονδία και τους καλαθοσφαιριστές.

Η Ε.Κ. Καβάλας ζητάει αποζημίωση για τις παίκτριες που δικαιώθηκαν στο Α.Σ.Ε.Α.Δ.!

Κι ενώ γίνεται προσπάθεια να επαναρχίσουν οι προπονήσεις, σε πρώτη φάση και τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απέστειλε έγγραφο προς την Ε.Ο.Κ., αξιώνοντας (οικονομική) αποζημίωση από την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης «Πάνθηρες», για την «μετακίνηση» τεσσάρων παικτριών της ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τελευταίο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων. Οι γονείς των παικτριών ζήτησαν από τη διοίκηση της Ε.Κ. Καβάλας, να επιτρέψει την μετακίνηση τους, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, στην Α.Κ. «Πάνθηρες», με σκοπό να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών. Οι διοικούντες την Ε.Κ. Καβάλας αρνήθηκαν και οι κηδεμόνες των κοριτσιών προσέφυγαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.), το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή και αποφάσισε την ελεύθερη μετακίνηση των παικτριών.

Η Ε.Κ. Καβάλας επανήλθε με νέο αίτημα προς την Ε.Ο.Κ., επικαλούμενη μία νομική διάταξη, πιέζοντας να λάβει χρηματικό ποσό για τις «υπηρεσίες» που παρείχε στις νεαρές παίκτριες. Σημειωτέον ότι, για τις υπηρεσίες αυτές, οι κηδεμόνες των παιδιών που εγγράφονται στις Ακαδημίες των αθλητικών σωματείων καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση 30 ευρώ). Δεν έχουμε στην κατοχή μας, διότι δεν μας κοινοποιήθηκε, το έγγραφο αίτημα της Ε.Κ. Καβάλας, για να ενημερωθούμε σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη νομική διάταξη. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, γιατί η διοίκηση της Ε.Κ. Καβάλας δεν κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο να επισημαίνονται οι διεκδικήσεις αυτές, πριν εξετάσει την υπόθεση και βγάλει απόφαση το Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των γονέων των παικτριών, ενώ ο πατέρας της Σοφίας Κελεμένη, Χρήστος, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Επικοινωνώ μαζί σας, για να σας ενημερώσω για την απρόσμενη εξέλιξη που έχουμε όσον αναφορά το σίριαλ με την αποδέσμευση των τεσσάρων κοριτσιών της Ε.Κ. Καβάλας. Δυστυχώς, παρόλο που ο πρόεδρος της ομάδας αυτής σε συνέντευξη του, είπε ότι τελειώνουμε εδώ κι ας τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του, τελικά, όπως συνηθίζει, δεν τελείωσε τίποτα και συνεχίζει να προκαλεί, με ιδιαίτερα ξεδιάντροπο τρόπο. Μετά την απόλυτη δικαίωση των παιδιών μας από το Α.Σ.Ε.Α.Δ., η Ε.Κ. Καβάλας πέρασε στο επόμενο βήμα της, που ήταν να στείλει έγγραφο στην Ε.Ο.Κ., στο οποίο με ψευδή στοιχεία, ζητά από την ομάδα των «Πανθήρων» «τροφεία», αν είναι δυνατό, από τα παιδιά μας. Συγκεκριμένα, ζητάει 5.000 ευρώ για την μεταγραφή της Σπανίδου, το ίδιο ποσό για την μεταγραφή της Τσινεκίδου και της Αργυρού αντίστοιχα και 7.500 ευρώ, για την μεταγραφή της κόρης μου. Σύνολο 22.500 ευρώ για 16χρονα κορίτσια.

Κι όλα αυτά, με την αιτιολογία ότι, ο σύλλογος πλήρωνε για την εκμάθηση μπάσκετ των κοριτσιών μας. Είναι αστείο πραγματικά. Έχουμε καταθέσει στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. όλα τα αποδεικτικά, για το τι πληρώναμε τόσα χρόνια. Δεν έχουν δώσει για τα παιδιά μας, ποτέ, ούτε ένα ευρώ. Επειδή, λοιπόν, η υπομονή έχει και τα όρια της, θα σας ενημερώσω για το τι κάναμε, οι γονείς των παιδιών, γι’ αυτό το σωματείο.

Πρώτα απ’ όλα, πληρώναμε τη συνδρομή των 30 ευρώ έκαστος, ακόμα και για τους μήνες που σταματήσαμε λόγω κορονοϊού. Δεν μας γύρισαν ποτέ λεφτά για το διάστημα αυτό πίσω. Τον τελευταίο χρόνο, οι οικογένειες Σπανίδου και Αργυρού φιλοξενούσαν κορασίδα που ήρθε με μεταγραφή από την Κομοτηνή, κάθε εβδομάδα, για να μπορεί το παιδί να κάνει προπονήσεις. Οι γυναίκες μας έπλεναν τις στολές, μετά από κάθε αγώνα σε όλες τις φάσεις των πρωταθλημάτων, ακόμα και στην τελική, μόνο και μόνο για να μη χρεώνεται ο σύλλογος. Όλα τα φιλικά παιχνίδια των κορασίδων και νεανίδων και τα μισά του πρωταθλήματος, χρησιμοποιούσαμε τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, για την μεταφορά των αθλητριών. Τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές, τους πληρώναμε μόνοι μας. Ο κύριος Σπανίδης εκτελούσε χρέη φυσιοθεραπευτή αμισθί και στα τρία χρόνια της παρουσίας της κόρης μου στην ομάδα, αλλά απ’ ότι ξέρω και παλιότερα.

Τι άλλο κάναμε γι’ αυτή την ομάδα; Από αυτά που θυμάμαι, γιατί σίγουρα υπάρχουν και άλλα, η εταιρία που εργάζομαι, η Λευκοσιδηρουργία Καβάλας, η Novamed, αλλά και η εταιρία Τζανέτος Α.Ε., πληρώσανε, επί τρία χρόνια, όλες τις στολές, φόρμες, warm ups, μπουφάν του συλλόγου. Και το ευχαριστώ του συλλόγου ήταν, ότι στην τελική φάση αποφάσισε παράτυπα και χωρίς την άδεια μας, να «πατήσει» πάνω στις στολές το σήμα του σπόνσορα της μεγάλης ομάδας, Energean. Σβήνοντας τα δικά μας λογότυπα. Για να φαίνεται, λέει, ο μεγάλος χορηγός, ο οποίος δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ για να κάνει μία καινούρια στολή, τιμής ένεκεν, για τα παιδιά αυτά που δοξάσανε την πόλη. Απλά ντροπή…

Τι άλλο κάναμε; Μας είχαν ξεκαθαρίσει, ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας, ότι αυτή τη χρονιά δεν υπάρχουν χρήματα, οπότε οι γονείς, με μπροστάρη τον κύριο Σπανίδη, οργανώσαμε μία βραδιά απονομής του κυπέλου της τρίτης νίκης στην Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., από την οποία βγάλαμε όλα τα έξοδα της β΄ φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, περίπου 3.000 ευρώ. Σε αυτή την εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας της «Ένωσης», χωρίς ντροπή και φυσικά χωρίς αναφορά στο χρηματικό, μας εκθείαζε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η «Ένωση». Αστεία πράγματα. Μεγάλος σύλλογος, με τα λεφτά άλλων.

Τέλος, καλύψαμε και το ποσό των περίπου 5.000 ευρώ της τελικής φάσης, πληρώνοντας ακόμα και τα δωμάτια προπονητών και staff της ομάδας! Την ίδια χρονική περίοδο, επιχειρηματίες, όπως ο κύριος Μελελούδης, ο κύριος Μάρτος, ο κύριος Βρανάς και πολλοί άλλοι, βοήθησαν την ομάδα, είτε χρηματικά, είτε με υπηρεσίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όχι τροφεία δεν πρέπει να διεκδικεί η Ε.Κ. Καβάλας, αλλά θα πρέπει να μας πληρώσει κιόλας. Οι «Πάνθηρες» από την άλλη και πρέπει να σημειωθεί αυτό, την περσινή χρονιά διέλυσαν, ουσιαστικά, το τμήμα κορασίδων τους και παραχώρησαν τις δύο καλύτερες παίκτριες τους στην «Ένωση», για το κοινό καλό των παιδιών. Σας πληροφορώ ότι, η απόδοση των δύο κοριτσιών ήταν τέτοια, που νομίζω ότι χωρίς αυτά, δεν θα κατακτούσαμε το μετάλλιο.

Η Ε.Κ. Καβάλας με τη συμπεριφορά της, μας έδιωξε από την ομάδα και δεν έχει σχέση αν πηγαίναμε στους «Πάνθηρες», ή οπουδήποτε αλλού. Ίδια ακριβώς συμπεριφορά επέδειξε και πέρσι σε άλλη μια κοπέλα, της οποίας σθεναρά αρνιόταν να της δώσει το δελτίο, για να παίξει στον Π.Α.Ο.Κ. Τελικά κι εκεί δικαιώθηκε το παιδί, απλά οι ιθύνοντες δεν βάζουν μυαλό. Το έγκλημα, δηλαδή, είναι επαναλαμβανόμενο. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι στο να διαχειρίζονται μικρά παιδιά. Τα παιδιά μας τα βλέπουν μόνο ως χρήμα. Σαν πατέρας, λοιπόν, η συμβουλή μου στους άλλους γονείς είναι, τα παιδιά σας να τα πάτε σε σωματεία, που οι υπεύθυνοι αγαπούν τον αθλητισμό και τα παιδιά σας πιο πολύ από το χρήμα. Υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι στην πόλη κι αν δεν υπάρχουν, είναι στο χέρι μας να τους δημιουργήσουμε με τη συμπεριφορά μας. Σύλλογοι χρηματοθήρες και εκβιαστές, ανήκουν στο παρελθόν και θα μείνουν εκεί».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.