Η δράση του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας είναι πολυεπίπεδη και συνεχής. Εκτός από τη στήριξη, ηθική και οικονομική, των ασθενών και των οικογενειών τους, παρέχει και ενημέρωση στο κοινό. Η πρόληψη, όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Παναγιώτης Φώτου, είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, ο σύλλογος θα προσφέρει και φέτος τη δυνατότητα στις γυναίκες, για την πραγματοποίηση δωρεάν ελέγχου του μαστού (μαστογραφία) σε συνεργασία με το ιατρικό κέντρο Afidea. Στην προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες, ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας. «Ο Δήμος Καβάλας συγχαίρει τον σύλλογο εθελοντών κατά του καρκίνου για τη δράση του και θα ειδοποιήσει τις γυναίκες που ωφελούνται από τα κοινωνικά προγράμματα και έχουν χαμηλό εισόδημα. Είναι κρίμα το έτος 2019, να μη μπορούν γυναίκες να κάνουν τη σημαντική αυτή εξέταση λόγω οικονομικής αδυναμίας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων, Λεωνίδας Παππάς, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.

Επίσης, ο Π. Φώτου αναφέρθηκε στις δράσεις προληπτικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο σύλλογος και στις προσεχείς εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού ακόμα και για άλλα κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι ο εθισμός στη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, στις 25 Οκτωβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ιατρό ογκολόγο και διατροφολόγο για τον καρκίνο και στις 22 Νοεμβρίου 2019 διάλεξη από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχάλη Καψιμάλη, για την επίδραση των ραδιοκυμάτων στην ανθρώπινη υγεία.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η ταμίας του συλλόγου, Νίκη Γκλάβα, η οποία κάλεσε όλες τις γυναίκες του Δήμου Καβάλας, να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να κάνουν έναν πλήρη μαστογραφικό έλεγχο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.