Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στη Θάσο, ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού και ιδιαίτερα των πληγεισών, από τις πυρκαγιές του περασμένου Σεπτεμβρίου, περιοχών. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π., Θεόδωρος Μαρκόπουλος και παραβρέθηκαν τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π. που εμπλέκονται με το θέμα, καθώς και ο εκπρόσωπος της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Παύλος Πουλιάκας, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μαμαρίκας και ο αναπληρωτής διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Δημήτρης Παπαλεξίου.
Έγινε αξιολόγηση των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν με έργα καθαρισμού των ρεμάτων, κυρίως σε κατοικημένες περιοχές και στην πεδινή ζώνη και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, που προβλέπονται από τις μελέτες της Δασικής Υπηρεσίας, καθώς και των παρεμβάσεων που πρότειναν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας και ο Δήμος Θάσου. Τέλος, αποφασίστηκε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση ακραίων πλημμυρικών φαινομένων το επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.