Συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος»: Ο καλός ο «καπετάνιος» στη φουρτούνα φαίνεται…

0

Από τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας τον Θόδωρο Μουριάδη, εστάλη το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες της έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού από μέρους του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με την αντιμετώπιση ενός ακραίου μεν, αλλά πρόσκαιρου καιρικού φαινομένου. Και αν το 2017, κατά την εκδήλωση του αντίστοιχου καιρικού φαινομένου «ΑΡΙΑΔΝΗ» κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, αυτή τη φορά, η αδράνεια και η παντελής απουσία του μηχανισμού του Δήμου Καβάλας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Είναι αδιανόητο να γνωρίζουν οι πάντες για την έλευση του καιρικού φαινομένου, να μιλάμε για νέο γύρο χιονοπτώσεων και παγετών και ο Δήμος Καβάλας, να μην έχει προνοήσει για τη λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε τα οχήματα και το προσωπικό του Δήμου Καβάλας, το οποίο σε κάθε περίπτωση έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, να βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Δήμου πριν την έναρξη της χιονόπτωσης, να έχουν μοιράσει αλάτι στους δημότες και να έχουν μεριμνήσει για τη ρίψη αλατιού σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες και σε συγκεκριμένα κομβικά σημεία του Δήμου.

Είναι πρωτοφανές μέρα-μεσημέρι στην πόλη της Καβάλας, να εγκλωβίζονται σε κεντρικούς δρόμους (οδός Τενέδου, οδός Ερυθρού Σταυρού κ.λπ.) χιλιάδες οδηγοί, με αποτέλεσμα αφενός την ταλαιπωρία τους και αφετέρου τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων για δημότες μας που χρειάζονταν άμεση διακομιδή σε νοσηλευτικά ιδρύματα και κλινικές. Όλοι οι Καβαλιώτες αναρωτιούνται, γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν προνόησε να ρίξει αλάτι στους δρόμους, πριν αυτοί παγώσουν και πριν τα δημοτικά οχήματα εγκλωβιστούν στην κίνηση.

Και αν ακόμα υπήρξαν κρούσματα ασυνείδητων οδηγών, που επιχείρησαν επικίνδυνους οδηγικούς ελιγμούς χωρίς τα κατάλληλα οδικά μέτρα, αυτό δεν μειώνει καθόλου την τεράστια ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, η οποία παρέβλεψε τις προβλέψεις και τις συστάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και λειτούργησε σα να μην περίμενε κανένα ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Δεν ξέρουμε εάν θα ξαναζήσουμε τέτοια καιρικά φαινόμενα στον Δήμο μας, αλλά είναι βέβαιο ότι η απαράδεκτη κατάσταση δεν πρέπει να επαναληφθεί. Για άλλη μια φορά, η κυρία Τσανάκα απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τους Καβαλιώτες και να ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντά της. Ας μη δώσουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα στην κυρία Τσανάκα και στους συνεργάτες της, να «ξαναπαίξουν» με τα νεύρα και με τις τύχες των Καβαλιωτών».

Επίσης, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, ο επκεφαλής του συνδυασμού, Θ. Μουριάδης, θα παρουσιάσει μία ομάδα υποψηφίων συμβούλων στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.