Συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος»: «Ας ζητήσουν τουλάχιστον μία συγνώμη…»

0

Ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο δελτίο Τύπου της παράταξής μας και με νωπές τις μνήμες των Καβαλιωτών από την πρόσφατη ολιγωρία της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, γίνεται πλέον καταφανές ότι, η κυρία Τσανάκα αδυνατεί να κάνει τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη, αυτή τη φορά θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών και, γενικά, των δημοτών σε όλο τον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Ενώ οι συνεργάτες της προέβαλαν με χαρά και έπαρση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως συνηθίζουν, το «επίτευγμα» της κανονικής λειτουργίας των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής λήφθηκε η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία στον πρώην Δήμο Φιλίππων, διότι πράγματι οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες λόγω του εκτεταμένου παγετού. Οι σχολικές αυλές, πολλοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια στις περισσότερες τοπικές κοινότητες, θύμιζαν «παγοδρόμια» και δημιουργούσαν επικίνδυνες συνθήκες για τους πεζούς. Η σχετική απόφαση, όμως, λήφθηκε με τεράστια καθυστέρηση και αφού, ήδη, οι περισσότεροι γονείς και μαθητές είχαν μεταβεί στις εργασίες και στα σχολεία τους αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια προβλήματα και να ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός εκατοντάδων συνδημοτών μας.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι και το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, το οποίο αναμφίβολα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην κακοκαιρία της Τετάρτης και στο κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε, είχε αποχωρήσει από την Υπηρεσία με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου νωρίς το μεσημέρι! Από την άλλη πλευρά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Τσουρουκίδης, κατηγορούσε τους Καβαλιώτες οδηγούς για τη συμπεριφορά τους και καταλόγιζε σημαντικές ευθύνες στους δημοσίους υπαλλήλους, που αποχώρησαν νωρίτερα από τις δουλειές τους, ενώ ταυτόχρονα οι υπάλληλοι του Δήμου, πλην των εργαζομένων στην Υπηρεσία καθαριότητας, έλαβαν ακριβώς τις ίδιες οδηγίες και εντολές και αποχώρησαν πρόωρα από την Υπηρεσία!!!

Τέλος, το πλέον λυπηρό και απαράδεκτο γεγονός είναι η πλήρης εγκατάλειψη των χωριών του πρώην Δήμου Φιλίππων. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, δεν είχε περάσει κανένα δημοτικό όχημα από τα χωριά για να ρίξει αλάτι, εξαιρουμένων των παρεμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας στην κεντρική οδική αρτηρία (Ε.Ο. Καβάλας-Δράμας), με αποτέλεσμα αρκετοί δημότες να παραμένουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ σε πολλά χωριά υπήρξαν κλειστοί και παγωμένοι δρόμοι. Μήπως και γι’ αυτό φταίνε οι Καβαλιώτες;

Και εν μέσω όλων αυτών των προβλημάτων, η κυρία Τσανάκα απουσίασε με τρόπο προκλητικό από την Καβάλα, προτιμώντας να κάνει τις δημόσιες σχέσεις της στην Αθήνα, ενώ θα έπρεπε να είναι παρούσα στον Δήμο και να συντονίζει την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όσο σπουδαία κι αν είναι η παρουσία της σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα, σε κάθε περίπτωση πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι κάτοικοί του.

Η κυρία Τσανάκα και οι συνεργάτες της, είναι συνεχώς απόντες απ’ όλα τα προβλήματα του Δήμου, όπως είναι απόντες και απ’ όλα τα μεγάλα ζητήματα και τις διεκδικήσεις. Δίνουν, όμως, βροντερό «παρών» σε κάθε είδους εκδηλώσεις και ταξιδάκια αναψυχής, σε βάρος των Καβαλιωτών, καλλιεργώντας αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες σχέσεις τους ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Ο πολιτικός χρόνος της κυρίας Τσανάκα και της διοίκησής της τελειώνει πολύ σύντομα, αλλά δυστυχώς, με τρόπο επιζήμιο για τον Δήμο μας και τους κατοίκους της Καβάλας. Ας ελπίσουμε ότι η απερχόμενη διοίκηση, δεν θα κάνει άλλα σοβαρά λάθη και τόσο σημαντικές παραλείψεις στο τελευταίο τετράμηνο διοίκησης που της απομένει και ας εντείνουμε όλοι, όσοι ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις προσπάθειές μας, για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα που θα κληρονομήσουμε και να μη μείνουμε στη στείρα και άγονη κριτική.

Υ.Γ.: Μία συγνώμη προς όλους τους δημότες είναι επιβεβλημένη. Άλλωστε, σας το συνέστησε και ο πρώην υπουργός και νυν πολιτευτής του κόμματος που εκπροσωπείτε και σας στηρίζει».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.