Συνδυασμός «Σωστή Επιλογή»: «Ο δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου»!

0

Ο συνδυασμός «Σωστή Επιλογή» του Δήμου Παγγαίου απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Για μία ακόμη φορά και προσχηματικά, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, παραβρέθηκε σε μία σημαντική επιτροπή του Δήμου, όπως είναι η επιτροπή πρωτογενούς τομέα. Εκεί, κάνοντας τις γνωστές του δημόσιες σχέσεις, αναφέρθηκε στη σημασία της επιτροπής προς όφελος των συνδημοτών αγροτών μέσω της ανάδειξης διαφόρων θεμάτων. Φυσικά, ο δήμαρχος ξέχασε ότι, ο πρωτογενής τομέας είναι από τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας και έχει πολλά και ανοιχτά θέματα όπως: η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και μήνες τα τενάγη με τις πλημμύρες, για μία ακόμα χρονιά επί της δικής του διοίκησης, η ανεπίτρεπτη καθυστέρηση των αποζημιώσεων των κατεστραμμένων αμπελιών από τις πρόσφατες πληγές της κακοκαιρίας, η διαρκώς συρρικνωμένη παραγωγή των αγροτών μας με την πλήρη αδιαφορία του Δήμου Παγγαίου, η συνεχιζόμενη μάστιγα της μετανάστευσης που αφανίζει τους νέους από τα χωριά, οι αγροτικοί δρόμοι που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, το εγκαταλειμμένο όρος Παγγαίο, που μπορεί να δώσει προοπτική σε πολλούς τομείς, η αλιεία στις παράκτιες περιοχές, που έχει μπει στον αυτόματο πιλότο της αδιαφορίας, τα προγράμματα που διαχειρίζεται η δική μας Αναπτυξιακή Καβάλας, που δεν εμφανίζουν στον Δήμο Παγγαίο ιδιαίτερη δραστηριότητα.

Για μία ακόμα φορά, ο δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν μιλά για εφαρμογή μειωμένων τιμολογίων στην άρδευση, μια και τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, που η δική του διοίκηση αύξησε κατά 50%, έχουν φέρει τους κατοίκους του Παγγαίου, ειδικά στους αγροτικούς οικισμούς, στα όρια της απόγνωσης. Δεν θα παραλείψουμε να θυμίσουμε στον δήμαρχο, ότι στον πρωτογενή τομέα ανήκει και η κτηνοτροφία, για την οποία δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί! Τέλος, ο κύριος Αναστασιάδης μιλά ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αγροτών. Με άλλα λόγια… ο δήμαρχος ξέρει καλά μόνο τον κενό μέλλοντα χρόνο!

Η παράταξη μας προτείνει:

-ΚΑΜΙΑ αύξηση στην άρδευση.

-Ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου, από υπηρεσιακούς παράγοντες, για να έχουμε την πλήρη εικόνα και να αρχίσει ο γενικός σχεδιασμός εξυγίανσής της.

-Σωστή λειτουργία των αντλιοστασίων, δικτύων και τερματισμός των διαρροών.

-Άμεσο καθάρισμα των αποστραγγιστικών δικτύων και προγραμματισμός σύσκεψης όλων των φορέων, για ολοκληρωμένη λύση αντιμετώπισης του προβλήματος αποστράγγισης στα τενάγη.

-Αποκατάσταση και λειτουργική αγροτική οδοποιία σε όλο τον Δήμο, με αγορά γκρέιντερ που να αντιστοιχεί ένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

-Δυναμική στήριξη των πληγέντων αγροτών προς τον ΕΛ.Γ.Α., για την άμεση και δίκαιη αποζημίωση τους.

-Ενημέρωση  και στήριξη των παράκτιων ψαράδων του Δήμου.

-Ενημέρωση των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων και οργανωμένο γραφείο αγρότη στον Δήμο».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.