Το «εργαλείο» που λέγεται «ενεργειακή κοινότητα», προτείνει ο συνδυασμός «Σωστή Επιλογή» να αξιοποιηθεί, για την ενεργειακή αυτάρκεια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης και Άρδευσης Παγγαίου. «Δήμοι σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας (μέσω μη κερδοσκοπικών Οργανισμών), έχουν προχωρήσει στην δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, μόνοι τους, ή και σε συνεργασία μεταξύ τους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την δραστηριοποίησή τους σε ένα έργο παραγωγής ενέργειας με εναλλακτικές μορφές (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.λπ.)», αναφέρει στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί: «Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (10/11/2021) φέραμε ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στα προ ημερησίας θέματα, το μείζον θέμα της ενεργειακής αυτάρκειας την οποία πρέπει να αποκτήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου (Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π).

Εξετάζοντας τα στοιχεία τα οποία μας διέθεσαν, σύμφωνα με τα οποία, η οφειλή της επιχείρησης προς την Δ.Ε.Η. στις 31/12/2020, ήταν της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ και διαπιστώνοντας ότι, η οφειλή αυτή στο τέλος του τρίτου τριμήνου (30/09/2021) ανήλθε στο ποσό των 5.569.000 ευρώ, που σημαίνει μία αύξηση τρομακτική, ήρθε η ώρα να σκεφθούμε σοβαρά την ενεργειακή αυτάρκεια της επιχείρησης με την δημιουργία ενεργειακού πάρκου με πράσινο αποτύπωμα.

Ήδη, έχουν δρομολογηθεί εργαλεία με χρηματοδότηση μέσω Ε.Σ.Π.Α., ή μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης, η οποία θα μειώσει αισθητά, ή μπορεί και να ισοφαρίσει, την υπέρογκη δαπάνη την οποία πληρώνει η επιχείρηση (άρα οι δημότες μας), αλλά συνολικά και ο Δήμος Παγγαίου στην Δ.Ε.Η. Δήμοι σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας (μέσω μη κερδοσκοπικών Οργανισμών), έχουν προχωρήσει στην δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, μόνοι τους, ή και σε συνεργασία μεταξύ τους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την δραστηριοποίησή τους σε ένα έργο παραγωγής ενέργειας με εναλλακτικές μορφές (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.λπ.).

Ο Δήμος Παγγαίου, έχει επιπλέον το πλεονέκτημα της ύπαρξης πεδίου γεωθερμίας με την γεώτρηση στον Ακροπόταμο, η οποία μέχρι σήμερα μένει αδρανής και περιμένει την αξιοποίησή της. Οι δημότες μας περιμένουν λύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην μείωση των τελών ύδρευσης, αλλά και του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, κάτι που όπως φαίνεται, για την διοίκηση του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη, δεν υπάρχει στα σχέδιά της. Μόνο μέλημά της είναι, να χαρατσώνει τους δημότες με δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, αλλά και με τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, χωρίς να τους εξασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες. Περιμένουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα να ενεργοποιηθεί.

Να σταματήσει την επικοινωνιακή πολιτική του, κενή περιεχομένου, με μακέτες και μεγάλα λόγια και να αποδείξει ότι με σύγχρονες δράσεις, θα πρέπει να απαντήσουμε ως Δήμος στις προκλήσεις της εποχής μας, για να μπορούμε να αναδείξουμε μία άλλη ποιότητα για τον Δήμο Παγγαίου και αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου. Αν δεν γνωρίζει πώς να το κάνει, είμαστε πρόθυμοι να του δείξουμε τον δρόμο!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.