Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η γραπτή ανακοίνωση και οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., δεν απάντησαν, ουσιαστικά, σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής, να δώσει ανάθεση 20.000 ευρώ σε ιδιώτη εργολάβο για τις επιδιορθώσεις των βλαβών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ενώ τρέχει ανοιχτός διαγωνισμός 150.000 ευρώ για το ίδιο έργο.

– Γιατί καθυστέρησε τόσους μήνες η προκήρυξη της εργολαβίας των 150.000 ευρώ; Δεν μάθαμε.

– Είναι νόμιμη και κανονική η διαδικασία να γίνονται δύο προκηρύξεις για το ίδιο έργο, που είναι ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα; Δεν ρωτάμε αν έγινε προκήρυξη της ανάθεσης, ρωτάμε αν έπρεπε να γίνει, αφού υπάρχει παράλληλα ανοιχτός διαγωνισμός! Μη ξεχνάει ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ότι τους τελευταίους μήνες έχουν απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κρίσιμες αποφάσεις για προμήθειες (π.χ. ρότορες).

– Δεν μας ενδιαφέρει αν επιτρέπονται, ή αν συνηθίζονται οι μικρές εκπτώσεις στους διαγωνισμούς, μας ενδιαφέρει που αυτές δεν είναι προς το συμφέρον της δημοτικής επιχείρησης! Αν στην ανάθεση των 20.000 ευρώ, η έκπτωση ήταν, για παράδειγμα, στο 50%, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα εξοικονομούσε 10.000 ευρώ. Τώρα, με το 5%, θα εξοικονομήσει 1.000 ευρώ. Το ίδιο είναι; Επίσης, η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., λόγω άγνοιας προφανώς, δεν καταλαβαίνει ότι έτσι δημιουργεί κακό προηγούμενο, να καταθέτουν οι εργολάβοι προσφορές με μικρές εκπτώσεις και η επιχείρηση να ζημιώνεται.

– Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να συνειδητοποιήσει, ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα χρειαστεί σημαντικά ποσά για να συντηρήσει τις εγκαταστάσεις και να επιδιορθώσει, ή αντικαταστήσει, ή να εκσυγχρονίσει, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό της. Πρέπει, λοιπόν, να εξοικονομεί όσα χρήματα μπορεί, όχι να τα σπαταλάει.

Όσο για τις απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος των καταγγελιών μας, αυτές δεν μας τρομάζουν. Έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες, να συσταθεί ειδική επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, με διαπαραταξιακή σύνθεση και συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, που θα ερευνήσει σε βάθος τα διαχειριστικά, οικονομικά και τεχνικά προβλήματα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. των τελευταίων ετών. Την έχουμε ζητήσει, ώστε να βρεθούν βιώσιμες και διαφανείς λύσεις, αλλά η δήμαρχος την έχει απορρίψει. Ίσως να φοβάται κάτι.

Αν, ωστόσο, η κυρία Δήμητρα Τσανάκα θέλει να αρχίσει τη διερεύνηση καταγγελιών για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. μέσω της δικαστικής οδού, εμείς την ενθαρρύνουμε να το κάνει. Μπορεί, μάλιστα, να απευθυνθεί και στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, για να αρχίσει μία πλήρη έρευνα του τι έχει συμβεί στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τα τελευταία χρόνια. Εμείς εδώ είμαστε…».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.