Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Εδώ και αρκετούς μήνες, ακούμε τη δήμαρχο Καβάλας να δηλώνει συνέχεια, ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για την κακή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δηλαδή, οι διευθυντές της επιχείρησης, που η δήμαρχος επέλεξε, δεν έχουν ευθύνη; Οι πρόεδροι, που η δήμαρχος επέλεξε, δεν έχουν ευθύνη; Η δήμαρχος δεν έχει ευθύνη; Δεν έχουν ευθύνη όλοι αυτοί και έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι; Καινούριο μοντέλο διοίκησης επινόησε η δήμαρχος! Καμία ευθύνη στη διοίκηση και στους διευθυντές, όλες οι ευθύνες στους εργαζόμενους! Αναρωτιόμαστε πραγματικά:

– Ποιοι ευθύνονται για την έλλειψη τεχνικού προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις που γίνονται σε έκτακτο προσωπικό;

– Τέσσερα χρόνια τώρα, ποιοι δεν έδιναν εντολές για να γίνουν αντικαταστάσεις του εξοπλισμού και συντήρηση των εγκαταστάσεων των βιολογικών σταθμών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.;

– Τέσσερα χρόνια τώρα, ποιοι δεν έδιναν εντολές για να γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις των οικιών με το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.;

– Ποιοι στέλνουν στις βλάβες τους εργαζόμενους; Μόνοι τους αποφασίζουν πού θα πάνε;

– Ποιοι ευθύνονται που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υπάρχουν περισσότερα συνεργεία για τις βλάβες;

– Ποιοι ευθύνονται που καταστράφηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων;

Η απάντηση είναι μία, ευθύνονται, πρωτίστως, η δήμαρχος, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, ο γενικός διευθυντής και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αξιολογούνται για την εργασία που εκτελούν. Ποιανού δουλειά, ωστόσο, είναι να ελέγχει τις εργασίες που εκτελούνται; Των διευθυντών και της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., προφανώς. Είναι φανερό, πάντως, ότι η κ. Δήμητρα Τσανάκα, από τις τόσες αντιφατικές δηλώσεις και τα τόσα ψέματα που έχει πει και από τις τόσες «κωλοτούμπες» που έχει κάνει, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

Δυστυχώς, το χειρότερο είναι ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να διοικήσει σωστά και αποτελεσματικά τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., όπως έχει χάσει κάθε έλεγχο και στη διοίκηση του Δήμου, σε βάρος, τελικά, των συμφερόντων των Καβαλιωτών. Τέσσερα χρόνια τώρα, η δήμαρχος Καβάλας, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, τα κάνει χειρότερα και δεν θέλει να έχει καμία ευθύνη από πάνω! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μόνη λύση είναι, η αλλαγή διοίκησης τον Μάιο του 2019».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.