Μέλη του Σωματείου παραβίασαν την εγκατάσταση φυσικού αερίου, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις” σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Ενεργειακής Αιγαίου.

Η Energean βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει την τοπική κοινωνία της Καβάλας ότι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, μέλη του Σωματείου εργαζομένων παραβίασαν την εγκατάσταση φυσικού αερίου της εταιρείας και παρενέβησαν στη λειτουργία της βάνας που ρυθμίζει τη ροή φυσικού αερίου προς τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Η παρέμβαση στελεχών της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η σωστή λειτουργία της εγκατάστασης φυσικού αερίου που βρίσκεται εκτός του χώρου του εργοστασίου,

Τα μέλη του Σωματείου παραβίασαν σαφείς εντολές της διοίκησης και των κανόνων λειτουργίας και έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και του συγκροτήματος του Πρίνου. Για το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την απομάκρυνση, λόγω θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης, των πρώην εχόντων την ευθύνη για τη λειτουργία του συγκροτήματος στελεχών Βαγγέλη Παππά και Κώστα Ιωαννίδη, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες από πλευράς της διοίκησης της εταιρείας.

Η Energean δηλώνει και πάλι το προφανές: δεν είναι δυνατό να παραβιάζονται οι εντολές της διοίκησης και οι κανόνες λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ούτε φυσικά να παρεμποδίζεται από το Σωματείο των εργαζομένων η είσοδος στις εγκαταστάσεις της διοικητικής ομάδας που φέρει και την ευθύνη για τη λειτουργία τους. Μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα, η νομιμότητα και η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις, η εντολή της διοίκησης είναι να παραμείνουν αυτές εκτός λειτουργίας.

“Αντάρτικα δεν χωρούν σε οποιαδήποτε επιχείρηση της χώρας, πόσο μάλλον σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα υψίστης ασφαλείας” αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια ανακοίνωση κλείνοντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.