Συναρπαστικές εξορμήσεις πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιουνίου 2020, με τη συμμετοχή και μελών του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας. Δύο ομάδες ορειβατών βρέθηκαν στα όμορφα ελληνικά βουνά, τον Όλυμπο και στα Τζουμέρκα της Ηπείρου. Στην ανάβαση στον Όλυμπο συμμετείχαν 8 άτομα κι έγινε από τη διαδρομή της Γκορτσιάς, με στόχο την αναρρίχηση στο «Στεφάνι» και από το ιδιαίτερα απότομο μονοπάτι, το ονομαζόμενο «Γομαροστάλι». Η ανάβαση περιλάμβανε διανυκτέρευση σε αντίσκηνα στο οροπέδιο του Ολύμπου.

Η ανάβαση στα Τζουμέρκα ήταν μεγάλη και χορταστική! Η ομάδα των 7 ορειβατών ξεκίνησε από το χωριό του Καταρράκτη και μέσω της Σκάλας Σταμάτη, ενός στενού και εντυπωσιακά χαραγμένου στην απότομη πλαγιά μονοπατιού, ανέβηκε στην κορυφογραμμή της οροσειράς, για να καταλήξει υπό βροχή στο καταφύγιο των Πραμάντων. Η πορεία, που περιλάμβανε και αναβάσεις στις κορυφές Ρόκα (2.143 μέτρα) και Στρογγούλα (2.112 μέτρα), διήρκησε 10,5 ώρες και διανύθηκαν 18 χιλιόμετρα. Αποδείχτηκε, παρά τις δυσκολίες, από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχει πραγματοποιήσει ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.