Μία διαφορετική συνέντευξη έδωσαν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σε μία ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 6ου Γενικού Λυκείου. Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι καθηγητές τους, πρόκειται σε μερικές ημέρες να ταξιδέψουν στην πόλη της Μαδρίτης, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Προβάλλω τον τόπο μου».

Το πρωί της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2016 επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, στον οποίο υπέβαλαν ορισμένες ερωτήσεις, σχετικές το θέμα του προγράμματος. Συγκεκριμένα, ρώτησαν για ποιο λόγο πρέπει να επισκεφτεί κάποιος ξένος την Καβάλα, εάν οι υπάρχουσες υποδομές καλύπτουν αυξημένο αριθμό τουριστών και άλλα είδη τουρισμού (σ.σ. θρησκευτικό, ιαματικό, συνεδριακό, δραστηριότητες βουνού κ.ά.), ποιες ενέργειες κάνει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την προβολή του τόπου, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα και τι θα έλεγαν στους μαθητές του σχολείου της Μαδρίτης, προκειμένου να επισκεφτούν την Καβάλα.

Ο Θ. Μαρκόπουλος και η Δ. Τσανάκα απάντησαν με μεγάλη χαρά στις ερωτρήσεις, ενώ δόθηκε και έντυπο υλικό τουριστικής προβολής, το οποίο θα προσφέρουν οι μαθητές και οι καθηγητές, στις επαφές που θα κάνουν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Η αναχώρηση για την Μαδρίτη θα γίνει στις 11 Απριλίου 2016 και η διαμονή θα διαρκέσει πέντε ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.