• Εδώ και τρία χρόνια, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η διοίκηση του Δήμου Νέστου «παλεύει» για να σταματήσει η διέλευση των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή, όπου το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, για την μετακίνηση των βαρέων οχημάτων προς και από τη Θάσο, θεωρούμε απίθανο να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα.
  • Θα μπορούσε, όμως, η διοίκηση του Δήμου Νέστου και ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, τα τρία τελευταία έτη, να προωθήσει το αίτημα για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Κεραμωτή. Μία προσπάθεια που άρχισε ο πρώην δήμαρχος, Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος έκανε αρκετές επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα. Δυστυχώς, μετά την αλλαγή της διοίκησης στο Δήμο Νέστου, η προσπάθεια αυτή δεν είχε συνέχεια.
  • Ίσως, η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να είναι η λύση αρκετών από τα προβλήματα που υπάρχουν στο πορθμείο της Κεραμωτής, ακόμα κι αυτού της διέλευσης των βαρέων οχημάτων. Με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, επίσης, θα προχωρούσαν πιο γρήγορα, κατά τη γνώμη μας, τα λιμενικά έργα στην Κεραμωτή, όπως η ανάπλαση της παλιάς προβλήτας (Σκάλας), ο σταθμός επιβατών κ.λπ., για τα οποία συγκάλεσε σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας το περασμένο Σάββατο, η οποία αναβλήθηκε.
  • Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έχει κάνει σημαντική δουλειά στον τομέα αυτό, αλλά είναι επιφορτισμένος με τη λειτουργία τριών ακόμα λιμανιών. Κατά την άποψη μας, η διαχείριση των λιμανιών της Κεραμωτής και της Νέας Περάμου πρέπει να περάσει στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου, αντίστοιχα, όπως έγινε με τον Δήμο Θάσου, που ίδρυσε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας να αναλάβει την ανάπτυξη των λιμανιών «Φίλιππος Β» και «Απόστολος Παύλος» (κρουαζιέρα, yachting, υδροπλάνα, επιβατική κίνηση), που λόγω της σημασίας τους έχουν μεγάλη δυναμική (σύνδεση με λιμάνια Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Μαύρης θάλασσας, Δούναβη).
  • Μία συνεργασία, λοιπόν, των δημάρχων Νέστου και Παγγαίου με τη διοίκηση του Ο.Λ.Κ., για να προωθηθεί το αίτημα της ίδρυσης Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, νομίζουμε πως θα βοηθούσε τα ην προσπάθεια. Τα συλλαλητήρια και ο συμβολικός αποκλεισμός δρόμων και λιμανιών, δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι, απλά, ενέργειες που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.
  • Μήπως η διοίκηση του Νέστου θέλει να πετύχει αυτό; Δηλαδή, να στρέψει τη διαμαρτυρία των πολιτών της Κεραμωτής προς τον Ο.Λ.Κ. και το κράτος, όσον αφορά την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των βαρέων οχημάτων; Ποια, όμως, είναι η πρόταση της;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.