Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο Νέστου, μεταξύ της δημοτικής αρχής, του Επιμελητηρίου Καβάλας και εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Παρόντες ήταν, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο δήμαρχος, Σάββας Μιχαηλίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο Απόστολος Παυλίδης, ως εκπρόσωπος του βουλευτή Καβάλας και υπουργού εθνικής άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, οι αντιπεριφερειάρχες, Κώστας Αντωνιάδης, Κωστής Σιμιτσής και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης, Λίλη Καχέλου. Συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, τουριστικής ανάπτυξης και συγκεκριμένα:

-Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, λόγω της διέλευσης φορτηγών αυτοκινήτων με προορισμό προς και από τη Θάσο και η λύση του με την κατασκευή ενός καινούριου λιμένα.

-Η αναγκαιότητα δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου και σύγχρονης μαρίνας.

-Η εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων για τη γεωργική παραγωγή.

-Η εύρεση λύσης για  θέματα της Πολεοδομίας και η συνεργασία μεταξύ των Δήμων Νέστου και Θάσου.

-Η δημιουργία κοινών τουριστικών διαδρομών, ιδιαίτερα στο παραποτάμιο δάσος Νέστου.

-Η δημιουργία χώρου προβολής και προώθησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην Κεραμωτή.

-Η δυνατότητα αξιοποίησης του διαθέσιμου ποσού από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, για την τουριστική ανάπτυξη και ιδιαίτερα την προβολή, με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Η συνάντηση εργασίας θα επαναληφθεί, για να συζητηθεί η πρόοδος των παραπάνω θεμάτων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.