Συζήτηση για τη μετάβαση σε μία νέα δομή προστασίας των παιδιών οικογενειακού τύπου

«Παιδιά μιας διαχρονικής κρίσης», είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στόχος της ημερίδας, είπε ο Παναγιώτης Αγαπητός, πρόεδρος του σωματείου φίλων του Κέντρου Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδόπολη), είναι η ενημέρωση των εμπλεκόμενων με τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της χρήσης σύγχρονων μεθόδων προστασίας των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά. Έρευνες, πρόσθεσε, έδειξαν ότι η μακροχρόνια παραμονή παιδιών σε ιδρύματα προστασίας επηρεάζει τον χαρακτήρα τους. «Θεωρώ ότι στην Καβάλα υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ώστε να αρχίσει μία συζήτηση για την μετάβαση σε μία δομή οικογενειακού τύπου, που θα βοηθήσει στην καλύτερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την ημερίδα αυτή, με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική αλληλεγγύη και προσχολική αγωγή», είπε ακόμα. Η νέα δομή προστασίας, ανέφερε, μπορεί να είναι και μία ανάδοχη οικογένεια. «Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα με παιδιά της Παιδόπολης Καβάλας», σχολίασε και κάλεσε τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις των επαγγελματιών και να συμμετέχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Εκ μέρους του Δήμου Καβάλας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, μίλησε η αντιδήμαρχος κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, η οποία δήλωσε περήφανη που η Καβάλα διαθέτει συλλόγους που ασχολούνται με κοινωνικά προβλήματα ιδιαίτερης ευαισθησίας, όπως είναι η προστασία των παιδιών. «Η πρωτοβουλία για την ημερίδα είναι πολύ καλή και οι εισηγητές που θα μιλήσουν έμπειροι επαγγελματίες. Εύχομαι καλή επιτυχία», είπε.

Η πρόεδρος του Ν.Π. «Κοινωνική αλληλεγγύη και προσχολική αγωγή», Ευαγγελία Δρακονάκη, είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί τη συνεργασία για τη διοργάνωση μιας ημερίδας που αφορά στην προστασία των παιδιών. Και από τη στιγμή που βρέθηκε η νομική φόρμουλα, ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόταση του σωματείου φίλων του Κέντρου Προστασίας Παιδιού. Τέλος, σημείωσε ότι τα συμπεράσματα της ημερίδας θα είναι πολύ χρήσιμα και θα αξιοποιηθούν από τον Δήμο Καβάλας. Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει στις 9:30π.μ. της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.