Με πρωτοβουλία των υπευθύνων του Τμήματος Προγραμματισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου: «Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα».

Στην συνάντηση συμμετείχαν: ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής και η γενική γραμματέας του Δήμου Καβάλας, Χριστίνα Ταβουλτσίδου. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ανάδειξη και αξιοποίηση του σημαντικού πολιτιστικού πόρου της πόλης, που είναι οι καπναποθήκες και παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

-Το αντικείμενο της μελέτης αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα», από τον Νίκο Κουτσομάρκο, σύμβουλο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

-Αποτελέσματα του ερευνητικού έργου ανάπλασης και επανάχρησης των παλιών καπναποθηκών των πόλεων Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, από τον Δρ. Κώστα Λαλένη, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-Η αξιοποίηση της καπναποθήκης Spierer (Hydrama Grand Hotel) στην Δράμα, από τον Μανώλη Λεδάκη, Hydrama Grand Hotel.

-Η πρόκληση της επανάχρησης των καπναποθηκών, από τον Ιωάννη Νεστορίδη, πρόεδρο συλλόγου αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με την συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων (Δημωφέλεια, Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε., Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, Επιμελητήριο Καβάλας, Τ.Ε.Ε.-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, σύλλογος ιδιοκτητών διατηρητέων κτιρίων, σύλλογος αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας/Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, καθώς και ιδιοκτητών καπναποθηκών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.