Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης «ανάλυση αγοράς κρουαζιέρας» στο Επιμελητήριο Καβάλας, σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) και την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια». Την παρουσίαση έκανε ο Ιωάννης Μπρας, από την εταιρεία Five Senses, οποίος συνέταξε και την μελέτη. Σύμφωνα με την μελέτη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, παρουσιάστηκε η προβολή και η διαφήμιση της Καβάλας ως προορισμός κρουαζιέρας, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική σαν περιοχή, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Κύρια σημεία της παρουσίασης ήταν, η ανάλυση τάσης της κρουαζιέρας στην περιοχή για την περίοδο 2021-2023, SWOT analysis για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία, απειλές-προοπτικές της περιοχής, οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας και στα γειτονικά λιμάνια, τα παγκόσμια ταξίδια κρουαζιέρας και οι υπάρχουσες εταιρείες που επισκέπτονται το λιμάνι.

Το Επιμελητήριο Καβάλας, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας και η «Δημωφέλεια» ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας το προϊόν του προορισμού Καβάλα, που όταν προβάλλεται στις εταιρείες κρουαζιέρας προσλαμβάνεται με θετική διάθεση. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, είναι πως το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» πρόκειται να λειτουργήσει ως home port για το έτος 2022, ενώ αναμένεται η άφιξη τουλάχιστον 31 κρουαζιερόπλοιων. Παρόντες στην συνάντηση ήταν: ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άννυ Θυσιάδου, ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, τουριστικοί και ναυτικοί πράκτορες. Την εκδήλωση χαιρέτησε, μέσω εκπροσώπου του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.