• Να ενημερώσω το καρντάσι, που ανησυχεί για το φως των προβολέων του ανακαινισμένου «Βερούλειου» δημοτικού γηπέδου, ότι οι προβολείς θα ανάβουν όταν υπάρχουν προπονήσεις των σωματείων που εδρεύουν στο γήπεδο καθημερινά και σπανιότερα σε παιχνίδια, διότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου δεν διεξάγονται νυχτερινοί αγώνες.
  • Άλλωστε, οι προβολείς τοποθετήθηκαν, για να βοηθήσουν τα σωματεία στις προπονήσεις που κάνουν τον χειμώνα, όταν το σκοτάδι πέφτει νωρίτερα. Επομένως, ίσως χρειαστεί να επισκεφτεί τον οφθαλμίατρο, επειδή «στραβώθηκε» από το φως το περασμένο Σάββατο, που έγινε η γενική δοκιμή των προβολέων, ενόψει των εγκαινίων του γηπέδου. Αν και ο λόγος που άναβαν ήταν, ότι γινόταν η επίστρωση του πλαστικού τάπητα, για να προλάβει ο εργολάβος να είναι έτοιμο στα εγκαίνια και μπράβο του που δούλεψε νύχτα για να αναπληρώσει τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.
  • Εάν ενοχλεί το φως των προβολέων κάποιον, μπορεί να βάλει κουρτίνες στην μπαλκονόπορτα, για να «κόβουν» το έντονο φως. Για το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, διότι το γήπεδο θα είναι κλειστό και μπορεί να κάθεται άνετα στο μπαλκόνι του σπιτιού του.
  • Πέρα από το χιούμορ, θέλω να πω στα καρντάσια που ενοχλούνται με το έργο στο «Βερούλειο» γήπεδο, ότι στην Καβάλα πέρασαν πάρα πολλά χρόνια για να γίνει τέτοια σημαντική παρέμβαση. Όλα τα έργα δημιουργούν κάποια ενόχληση (σκόνη, θόρυβο, εκτροπή της κυκλοφορίας, φωτισμός κλπ.). Επίσης, η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση βρίσκεται στην πόλη πολλές δεκαετίες πριν ανεγερθούν οι πολυκατοικίες στην περιοχή, σ’ ένα από τα διαμερίσματα των οποίων διαμένει το καρντάσι που ενοχλείται από το «εκτυφλωτικό» φως των καινούργιων προβολέων.
  • Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν κι αν υπάρχει κάτι που είναι για κριτική σχετικά με το έργο, είναι ευπρόσδεκτο και σεβαστό. Σχόλια, όμως, όπως το παραπάνω, για το φως των προβολέων, τα θεωρώ όχι καλοπροαίρετα. Διότι, ένα σύγχρονο γήπεδο, ή στάδιο, πρέπει να διαθέτει προβολείς για νυχτερινό φωτισμό. Στα γήπεδα, ή στάδια, που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό, οι προβολείς δεν λειτουργούν καθημερινά, ούτε και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.