-Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων την περίοδο της πανδημίας και επεσήμανε ότι, πουθενά αλλού στην Ευρώπη, παρά μόνο στην Ελλάδα, μία κυβέρνηση δεν έδωσε 36 δισεκατομμύρια ευρώ, για να στηρίξει τον επιχειρηματικό κόσμο.

-Μάρκο, καρντάσι, η πανδημία δεν πέρασε. Και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πότε θα λήξει, αν και μερικοί κάνουν εκτιμήσεις καθημερινά στα Μέσα Ενημέρωσης, για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα το επόμενο «κύμα», πότε θα κυριαρχήσει η παραλλαγή «Όμικρον» και ποια μέτρα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση. Στο τελευταίο πέφτουν πάντα μέσα! Είναι εκπληκτικό ότι ανακοινώνουν τα μέτρα, πριν ακόμα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός με «βαρυσήμαντο διάγγελμα», ή ο αρμόδιος υπουργός, ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τους βγάζω το καπέλο, για την εξαιρετική ενημέρωση που έχουν!

-Η πανδημία, επομένως, συνεχίζεται. Στην αρχή, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν επιχειρήσεις και για αντιστάθμισμα στις απώλειες εσόδων, αλλά και για το «πάγωμα» της πληρωμής των υποχρεώσεων τους (φορολογία, εισφορές, μισθούς προσωπικού, ενοίκια, δόσεις δανείων κ.λπ.) έδωσε την οικονομική βοήθεια. Τα χρήματα που έδωσε, ωστόσο, θα επιστραφούν όταν (και όποτε) επανέλθει η «κανονικότητα» στην οικονομία και την κοινωνία.

-Το ερώτημα, Μάρκο μου, είναι, αν με τα άλλα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση, βοήθησε τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν, να «πατήσουν στα πόδια τους» και να μπορέσουν να επιστρέψουν τα δανεικά. Από τις δηλώσεις των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου προκύπτει έντονος προβληματισμός για το μέλλον ορισμένων κλάδων της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Αρκετοί μιλούν για σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων.

-Όταν (και όποτε) τελειώσει η πανδημία, Μάρκο μου, τις επιχειρήσεις περιμένει ένα «τσουνάμι» υποχρεώσεων! Όσες καταφέρουν να επιβιώσουν στην πανδημία, θα βγούνε βαθύτατα πληγωμένες και δεν αποκλείεται να καταρρεύσουν από τις οικονομικές υποχρεώσεις. Και η στήριξη των 36 δις ευρώ που έλαβαν στην αρχή της πανδημίας, θα είναι σαν μην δόθηκε ποτέ! Ο λαός μας, Μάρκο καρντάσι μου, λέει ότι: «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.