-Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ιδιοκτήτης της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, Alexander Haditaghi, τόνισε πόσο σημαντική είναι η «επένδυση» στην Ακαδημία του συλλόγου και έβαλε τον αριθμητικό στόχο των τετρακοσίων (400) παιδιών. Θα συμφωνήσουμε μαζί του. Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ποδοσφαίρου έχουν αναγάγει τις Ακαδημίες τους σε επιστήμη! Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, οι εγκαταστάσεις των Ακαδημιών τους, είναι υψηλότερου επιπέδου από τις αντίστοιχες των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Διότι, για να φτάσει ένα παιδί στην ηλικία να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο χρειάζεται πολλή υποστήριξη.

-Ο στόχος των τετρακοσίων παιδιών στην Ακαδημία του Α.Ο.Κ. είναι υψηλός, αλλά όχι ανέφικτος. Θα χρειαστούν εγκαταστάσεις και προσωπικό, σημείωσε ο Alexander Haditaghi. Το περασμένο Σαββατοκύριακο (4 και 5 Ιουνίου 2022) πραγματοποιήθηκε το τουρνουά μικρών ηλικιών με την ονομασία «Χρήστος Μπάτσης». Ο Α.Ο.Κ. πρέπει να στηρίξει το τουρνουά αυτό με κάθε θυσία, γιατί είναι το «εργαλείο» που θα αναπτύξει την Ακαδημία του. Τα παιχνίδια διεξήχθησαν στο αθλητικό κέντρο του Περιγιαλίου, το παλιό βοηθητικό γήπεδο του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», το οποίο ανέλαβε ο Α.Ο.Κ. Με δαπάνες, ακόμα και με προσωπική δουλειά, των μελών και φίλων του συλλόγων, το αθλητικό κέντρο έχει την αξιοπρεπή εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες.

-Το αθλητικό κέντρο στο Περιγιάλι, θα έπρεπε να είναι το άνετο και σύγχρονο «σπίτι» όλων των τμημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών του Α.Ο.Κ. Στο περασμένο πρωτάθλημα της Super League 2, για παράδειγμα, η ομάδα κάτω των είκοσι ετών (Κ20) αναζητούσε γήπεδο, για να δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της, γιατί οι εγκαταστάσεις στο Περιγιάλι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή αγώνων επίσημων διοργανώσεων! Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει, με την συνεργασία των διοικήσεων του Ερασιτέχνη και της Π.Α.Ε. Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» και με την βοήθεια, όχι απαραίτητα οικονομική, του Δήμου Καβάλας.

-Το αθλητικό κέντρο στο Περιγιάλι πρέπει να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί, για να γίνει μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση υψηλού επιπέδου για το ποδόσφαιρο των μικρών ηλικιών. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα, κατά την άποψη μας, είναι το Promitheas Park στην Πάτρα. Είναι το καύχημα και η «ναυαρχίδα» του συλλόγου καλαθοσφαίρισης «Προμηθέας». Ένα αθλητικό εκπαιδευτήριο θα το χαρακτηρίζαμε, γιατί εκτός από καλαθοσφαίριση τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί λαμβάνουν ευρεία εκπαίδευση. Πρόκειται για το όραμα του ιδιοκτήτη του «Προμηθέα», νυν προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος αγόρασε την έκταση των 12,5 στρεμμάτων και έπειτα από δέκα μήνες παρέδωσε στον σύλλογο και την κοινωνία της Πάτρας ένα στολίδι! Στο Promitheas Park μαθαίνουν καλαθοσφαίριση εξακόσια και πλέον παιδιά, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2018 που εγκαινιάστηκε αναδείχτηκαν αρκετά ταλέντα, τα οποία βλέπουν σήμερα οι φίλαθλοι να αγωνίζονται είτε στον «Προμηθέα», είτε σε άλλους συλλόγους. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ, προσφέρει μόνιμη εργασία σε τριάντα (30) άτομα, ενώ αγοράστηκε όμορο οικόπεδο πέντε στρεμμάτων, για την επέκταση του «πάρκου»!

-Με όραμα και χρήματα, αγαπητέ Alex, o A.O.K. θα αποκτήσει ένα τέτοιο στολίδι για την Ακαδημία του στο ποδόσφαιρο, η οποία θα γίνει εφάμιλλη των Ακαδημιών των Π.Α.Ε. των μεγάλων ελληνικών κλαμπ και ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μία επαφή είτε με τον Βαγγέλη Λιόλιο, είτε με τον επικεφαλής του Promitheas Park, θα έχει εποικοδομητικό αποτέλεσμα νομίζουμε. Υπάρχει, βεβαίως και η δυνατότητα μιας «εκπαιδευτικής» επίσκεψης στις εγκαταστάσεις κάποιου κλαμπ ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ή το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.