• Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Περιγιαλίου, γιατί δεν μπορούν να καθίσουν στις αυλές και τις βεράντες των σπιτιών τους αυτό το καλοκαίρι, όταν περνάνε μέσα από την κατοικημένη περιοχή τα απορριμματοφόρα, για να μεταφέρουν το περιεχόμενο τους στον Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) του Δήμου Καβάλας.
  • Ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ότι, η κατάσταση είναι αφόρητη και πρόσθεσε πως η υπομονή εξαντλείται. «Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τον δρόμο και δεν θα αφήσουμε να περάσει κανένα αυτοκίνητο», προειδοποίησε.
  • Κι ερωτώ, καρντάσια, τον Θίοντορ και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο «ποιότητας ζωής» του Δήμου Καβάλας, Κυριάκο Σταυρίδη, γίνεται έλεγχος πόσα απορριμματοφόρα και σε ποια κατάσταση βρίσκονται όταν μεταφέρουν τα σκουπίδια στον Χ.Υ.Τ.Α.; Διότι, ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων του Περιγιαλίου είπε ότι εντόπισε ένα όχημα με «διαρροή», το οποίο άδειαζε το περιεχόμενο πριν φτάσει στον Χ.Υ.Τ.Α.!
  • Αναρωτιέμαι, ακόμα, γιατί πηγαίνουν τα απορριμματοφόρα στον Χ.Υ.Τ.Α. και δεν γίνεται μεταφόρτωση των σκουπιδιών σε ειδικά (κλειστού τύπου) οχήματα με ρυμουλκό, για να μην υπάρχουν οσμές και «διαρροές». Θα απαντήσει, ίσως, κάποιος, ότι τα οχήματα αυτά είναι μεγάλα και ο δρόμος προς τον Χ.Υ.Τ.Α. στενός, ανηφορικός και με στροφές. Να βρεθεί, λοιπόν, ένας άλλος δρόμος, για την πρόσβαση τους στον Χ.Υ.Τ.Α., που δεν περνάει μέσα από κατοικημένη περιοχή.
  • Να σημειώσω, τέλος, ότι στον Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Καβάλας απορρίμματα μεταφέρουν και γειτονικοί Δήμοι (Νέστου, Θάσου, Παγγαίου, Δράμας). Αν οι Δήμοι αυτοί δεν τηρούν τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στην μεταφορά των σκουπιδιών, οφείλει η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας να κάνει αυστηρή σύσταση, ή να απαγορεύσει τη διέλευση των απορριμματοφόρων, πριν το κάνουν οι κάτοικοι του Περιγιαλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.