Η πόλη της Καβάλας στερείται χώρων για την εξυπηρέτηση των προπονητικών αναγκών, κυρίως, των αθλητικών σωματείων. Ωστόσο και οι υπάρχοντες χώροι, δεν αξιοποιούνται σωστά, κατά την άποψη μας, ώστε να βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Για παράδειγμα, στην ανατολική πλευρά του αστικού ιστού, στην επίπεδη περιοχή του Περιγιαλίου, βρίσκεται το δημοτικό γυμναστήριο του «Κωτσάλου», όπως λέγεται από το παλιό στρατόπεδο που λειτουργούσε στην περιοχή. Δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, τα προηγούμενα έτη, διαμορφώθηκαν υποτυπωδώς δύο-τρεις προπονητικές εγκαταστάσεις για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να αναβαθμιστούν και να αποτελέσουν με το «κεντρικό» γήπεδο, ένα ενιαίο σύγχρονο αθλητικό κέντρο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο θα δοθεί το όνομα παλιού ποδοσφαιριστή που θα επιλέξουν τα σωματεία. Εντός του αθλητικού κέντρου, καθένα από τα σωματεία της πόλης, θα διαθέτει το δικό του βοηθητικό γήπεδο προπονήσεων και αποδυτήρια. Για αποδυτήρια, θα χρησιμοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά κτήρια, τα οποία θα ανακαινιστούν ώστε να αποδοθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Είναι ένα έργο απαραίτητο για την πόλη και την στήριξη της προσπάθειας των ερασιτεχνικών σωματείων, το οποίο θα αλλάξει την καταθλιπτική εικόνα της υποβαθμισμένης περιοχής. Προτείνουμε, επίσης, να μεταφερθούν στο ενιαίο αυτό αθλητικό κέντρο τα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα από το «Βερούλειο» γήπεδο, με την προοπτική στο «Βερούλειο» να κατασκευαστεί αγωνιστικός χώρος, με οκτώ διαδρομές, σκάμματα και βαλβίδες, για τον στίβο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κωνσταντίνε θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το πρώτο σκέλος του άρθρου για το Περιγιαλι. Όσον αφορά το Βερουλειο δεν χωράει στίβος, πόσο μάλλον με 8 διαδρομές. Πού θα χωρέσει η στροφή με τις 8 διαδρομές; Αφού η γωνία του γηπέδου (το κόρνερ) φτάνει σχεδόν μέχρι το συρματοπλεγμα. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι ένα κατοστάρι εκεί μπροστά κ τίποτα άλλο, αλλά ούτε κ αυτό χρειάζεται. Η λύση για το στίβο είναι στην Καλαμιτσα με το χωμάτινο γήπεδο. Εκεί πρέπει το χωμάτινο γήπεδο να γίνει ένα μοντέρνο με συνθετικό χλοοτάπητα κ ο χωμάτινος στίβος να στρωθεί κανονικά με τάπητα με όσες διαδρομές χωράνε. Έτσι θα έχουμε ένα σύγχρονο προπονητηριο μέσα στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Αλεξάνδρα Δημογλου. Το Βερουλειο πρέπει να αναβαθμιστεί αλλιώς. Να γίνει ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο σε αγγλικά πρότυπα της δεκαετίας του 80 σε μια πιο μοντέρνα έκδοση. Τί εννοώ; Πρώτον να ξανακαταακευαστει η μεγάλη κερκίδα από την πλευρά του δρόμου. Επίσης να κατασκευστουν δύο ξεχωριστά πέταλα πίσω από τις δύο εστίες. Όλες οι κερκίδες θα είναι σκεπαστες κ θα φτάνουν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο. Οπότε με τον κατάλληλο εξωραϊσμό του γηπέδου θα έχουμε ένα αγγλικό γήπεδο περίπου στις 6000 θέσεις κ όλοι θα θέλουν να παίζουν εκεί ακόμα κ ο ΑΟΚ. Η αναφορά στην δεκαετία του 80 γίνεται γιατί τότε η πλειονότητα των γηπέδων στην Αγγλία είχε κερκίδες που δεν συνδέονταν μεταξύ τους, όπως τα πέταλα που δεν είχαν επαφή με τις κύριες κερκίδες. Το ερώτημα είναι ποιος θα το κάνει αυτό το έργο; Μήπως ο. Alex;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.