Για τον εορτασμό της μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στην πόλη της Καβάλας, οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα έως και τη δύση ηλίου.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, Ο.Τ.Α. και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2020 έως και τις πρωινές ώρες της επομένης.

08:00 επίσημη έπαρση σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

10:00 μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία, στον ιερό ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Ομιλία για τη γενοκτονία θα εκφωνήσει ο Δανιήλ Εμμανουηλίδης, διευθυντής του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας.

11:00 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Ακρίτας του Πόντου» (οδός Τενέδου), από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον δήμαρχο Καβάλας, τον αντιπρόεδρο του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, τον διοικητή της 2ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των Ποντιακών Οργανώσεων και Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση εθνικού ύμνου, πέρας τελετής.

20:05 υποστολή σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.