Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), με επικεφαλής τον γραμματέα, Κώστα Κουκούλα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου συναντήθηκε και με τον διοικητή και την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων του κόμματος για την υγεία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, εν μέσω τέταρτου κύματος της πανδημίας, που το έχουν φτάσει σε οριακή λειτουργία. Και συνεχίζει το δελτίο Τύπου: «Ο λαός της Καβάλας, για μία ακόμα φορά, κινδυνεύει να έρθει αντιμέτωπος με την μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε «μονοθεματικό». Ήδη, είναι καλυμμένο το σύνολο των κλινών Μ.Ε.Θ. COVID (6) και ο μόνος σχεδιασμός από εδώ και μπρος, προβλέπει «χρησιμοποίηση» των υπόλοιπων κλινών Μ.Ε.Θ. για COVID περιστατικά (άρα να μην μπορεί το νοσοκομείο να καλύπτει άλλα περιστατικά, χειρουργεία κ.λπ.) και διασωληνώσεις εκτός Μ.Ε.Θ. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά και την κυβερνητική απόφαση να θέσει σε αναστολή εργασίας τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, έχει διαμορφώσει όρους ακόμα μεγαλύτερης εντατικοποίησης και έχει φέρει τους υγειονομικούς σε κατάσταση πλήρους εξάντλησης, με χιλιάδες ρεπό και άδειες χρωστούμενες, με αλλεπάλληλες μετακινήσεις προσωπικού από κλινική σε κλινική, με διαρκή «μπαλώματα». Ιδιαίτερα έντονα παραμένουν τα προβλήματα με τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα, προχωρά το σχέδιο της κυβέρνησης για παραπέρα εμπορευματοποίηση και είσοδο των ιδιωτών, με τις συμπράξεις με εργολάβους για απασχόληση προσωπικού με ολιγόμηνες συμβάσεις.

Το κλιμάκιο του Κ.Κ.Ε. ενημέρωσε τον διοικητή του νοσοκομείου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος. Για την δυνατότητα που υπάρχει με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνικής, την άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας, να απολαμβάνει ο λαός ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας, με πλήρη κάλυψη όλου του πληθυσμού σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες αποκατάστασης, τακτική παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων, ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρίες, πρόληψη και αντιμετώπιση των εργασιακών κινδύνων. Αναφέρθηκε, επίσης, στις ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, όπως η προγραμματισμένη κινητοποίηση στο νοσοκομείο στις 10 Νοέμβρη, για την ανάδειξη των προβλημάτων και την διεκδίκηση μέτρων, εδώ και τώρα, για την προστασία της υγείας του λαού. Για να μπει φρένο στην διαχείριση της πανδημίας με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων που μέχρι σήμερα καθορίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και οδηγούν από την μία παλινωδία στην άλλη.

Το κλιμάκιο του Κ.Κ.Ε. υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, για την ένταξή τους στα Β.Α.Ε. Για να αρθεί η απαράδεκτη απόφαση για τις αναστολές εργασίας και παράλληλα να υπάρξει ένα πλήρες εμβολιαστικό πρόγραμμα, με έμφαση στην διεξοδική επιστημονική ενημέρωση όλου του πληθυσμού, με την αναγκαία φαρμακοεπαγρύπνηση. Για να σταματήσει το εμβόλιο να γίνεται μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, αλλά πραγματικό όπλο της επιστήμης για την καταπολέμηση της πανδημίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.