Στην κατάσταση που επικρατεί στα τενάγη Φιλίππων και την αδράνεια της δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου, αναφέρεται το δελτίο Τύπου που απέστειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σωστή Επιλογή» και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, ο οποίος καλεί τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη, να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του και με τους άλλους τοπικούς άρχοντες, για να βρεθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα των πλημμυρών.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Για μία ακόμα χρονιά, επιβεβαιώνονται οι φόβοι και οι προβληματισμοί μας σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα στα τενάγη των Φιλίππων, στον πιο εύφορο κάμπο της χώρας μας! Η παράταξή μας, «Σωστή Επιλογή», έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι, θα πρέπει ο Δήμος Παγγαίου και η δημοτική Αρχή να αναλάβει μία ουσιαστική πρωτοβουλία, ώστε να επισημανθεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων και να βρεθεί μία ουσιαστική λύση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μία παρατεταμένη πρώιμη φθινοπωρινή καταιγίδα, ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, ήταν αυτή την φορά ικανό να χτυπήσει το πρώτο ηχηρό κουδούνι, για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο διάβα του χειμώνα.

Οι αγρότες μας έμειναν να κοιτούν αποσβολωμένοι τις σοδειές τους να κολυμπούν στον πλημμυρισμένο κάμπο, να προβληματίζονται πως θα μπορέσουν να τις μαζέψουν, αγανακτισμένοι να μην γνωρίζουν αν θα πάρουν τους κόπους τους πίσω, ενώ βλέπουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με μία απίστευτη απάθεια να παρακολουθούν για τα όσα συμβαίνουν στα τενάγη.

Προσπαθούν, μάλιστα, απεγνωσμένα να κρυφτούν πίσω από τις ευθύνες τους, επιρρίπτοντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλον, ενώ η δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου το μόνο που βρήκε να ανακοινώσει, είναι ότι τηλεφώνησε στον ΕΛ.Γ.Α. να επιληφθεί του προβλήματος για να αποζημιώσει τους αγρότες μας που καταστράφηκαν! Πόσο υποκριτικό αλήθεια, πόσο ανεύθυνο, πόσο ανάλγητο! Θα έπρεπε να ντρέπεται ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, που προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι χρήσιμος, γιατί για μία ακόμα φορά ως Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας του και επιδερμικά ασχολείται με το Μέγα Κεφάλαιο του Δήμου, που είναι ο αγροτικός τομέας!

Θα του ξαναθυμίσουμε την ίδια πρόταση που του είχαμε κάνει ως παράταξη το 2020. Εδώ και τώρα, θα πρέπει να γίνει η συνάντηση με τους συναρμόδιους Δήμους που συνορεύουν με τα τενάγη των Φιλίππων, με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας, κάθε αρμόδιο παράγοντα και να ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίζουν σαφές χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της κατάστασης. Να μην αφήσουμε με την αδιαφορία και της δημοτικής Αρχής, να ξαναγίνουν τα τενάγη λίμνη και οι λιγοστοί αγρότες εκ νέου μετανάστες, ενώ ο πρωτογενής τομέας ουραγός για την ανάπτυξή της περιοχής μας. Ας αναλάβουν κάποιοι άλλοι τις ευθύνες (υπουργός, βουλευτές, περιφερειάρχης) και ας κάνουν αυτό που δεν έχει καν αρχίσει ο Δήμος Παγγαίου με την δημοτική του Αρχή. Διάλογο, πίεση και λύσεις!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.