Στον οικισμό Νέου Ζυγού, οι παλιννοστούντες ομογενείς εκκλησιάζονται σε τολ!

0

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώθηκε ότι, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί τελετή θεμελιώσεως του υπό ανέγερση Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νέου Ζυγού του Δήμου Καβάλας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

7π.μ.-10π.μ. αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Νέου Ζυγού, προεξάρχοντος του μητροπολίτου, κ. Στεφάνου.

10π.μ. αγιασμός επί των θεμελίων και τοποθέτηση θεμελίου λίθου του υπό ανέγερση Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

«Το έργο αποτελεί τον καρπό μιας πολυετούς προσπάθειας που ανέλαβε το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας του Νέου Ζυγού, παρά τις αντιξοότητες, ήδη από του έτους 2010, όταν και συστάθηκε η Ενορία με το υπ’ αρίθμ. 41/20-5-2010 Προεδρικό Διάταγμα (Φ.Ε.Κ. 83 Α΄/1-6-2010), κατόπιν συναινετικής αποφάσεως του μητροπολιτικού συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως και του αρμόδιου τότε δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλίππων, όπως η σχετική νομοθεσία ορίζει.

Η τοπική Εκκλησία εκδήλωσε έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή, το ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των οριστικά εγκατεστημένων αποδήμων παλιννοστούντων ομογενών Ελλήνων στον ειδικά διαμορφωμένο συνοικισμό του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού με την τοποθέτηση μιας πρόχειρης σιδηροκατασκευής (τολ) με την προοπτική ανεγέρσεως Ενοριακού ναού σε οικόπεδο του οικισμού, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος Εκκλησίας και διέθεσε μόνιμο ιερέα, για την καλλιέργεια του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων ομογενών, οι οποίοι έχουν χριστιανικές καταβολές.

Με αυτά τα δεδομένα και με αισθήματα χαράς και ικανοποιήσεως, το πρωί της Κυριακής θα θεμελιωθεί το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, για την κατασκευή του οποίου έχει εξασφαλισθεί η οικοδομική άδεια της Υπηρεσίας Δομήσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον μητροπολίτη, κ. Στέφανο, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, τον δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη και τον πρώην δήμαρχο Φιλίππων, Λάζαρο Τσαταλμπασίδη. Μία σειρά κοινωνικών εκδηλώσεων, που θα τελούνται σε αυτό, θα έχουν στόχο να ζεσταίνουν τις σχέσεις και να συμφιλιώνουν τους ανθρώπους. Επίσης, θα αποτελέσει ένα προπύλαιο ψυχών που θα θελήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκκλησίας, ως χώρο προσευχής και επικοινωνίας με τον Θεό. Όλοι μαζί, ως τοπική κοινωνία, ενώνουμε τις δυνάμεις και τις προσευχές μας για την ολοκλήρωση αυτού του θεάρεστου έργου.  Η φωνή και το προσκλητήριο της εκκλησίας, η οποία δεν βροντοφωνάζει για να αυξήσει τους οπαδούς της, αλλά είναι δίπλα σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια κι ανοίγει την αγκαλιά της διάπλατα σε όποιον την αναζητήσει, απευθύνεται προς όλους αδιακρίτως και έχει χαρακτηριστικό γνώρισμα την αγάπη και την προσήλωση στην πίστη, στην ιστορία, στην παράδοση και στον πολιτισμό της πατρίδας μας», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.