Από τον λόγο στην πράξη. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη δημοτική καπναποθήκη, με ομιλητή τον Κυριάκο Λυκουρίνο, στην οποία παρουσιάστηκε η ιστορία των δύο προσφυγικών συνοικιών της Καβάλας, της Αγίας Βαρβάρας και των Πεντακοσίων, ο πολιτιστικός σύλλογος αποφάσισε να μεταφέρει την ιστορία επί σκηνής. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, στον πολύ όμορφο λιμενίσκο των παλιών Σφαγείων, θα γίνει η παρουσίαση μιας μεγάλης παραγωγής για τα πενιχρά οικονομικά μέσα ενός πολιτιστικού συλλόγου.

Στην παράσταση, που περιλαμβάνει μουσική, χορό και θέατρο, συμμετέχουν εβδομήντα ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιοί, ενώ η προετοιμασία διήρκησε τρεις μήνες! «Όσοι και όσες συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, κατέθεσαν το μεράκι τους. Μόχθησαν, για να συνεισφέρουν στην ιστορία του τόπου. Αυτό που θα παρουσιάσουμε, δεν είναι μυθοπλασία», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης, χοροδιδάσκαλος του συλλόγου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στο καφέ-μπαρ Aparto στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης. «Θα είναι σαν να ξεφυλλίζουμε ένα ημερολόγιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Φιλόγλου, ο οποίος προσκάλεσε τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να παρακολουθήσουν τη δουλειά που έγινε από πολλούς συμπολίτες στο ειδυλλιακό λιμανάκι των παλιών Σφαγείων. Τις ευχαριστίες προς τους άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, που προσέφεραν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορηγούς, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, έδωσε η αντιπρόεδρος, Μαρία Ελευθεριάδου, που έδωσε μερικές λεπτομέρειες για την προετοιμασία της παράστασης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.