Το πρόβλημα των αθίγγανων που παραμένουν καθημερινά στην πλατεία Ελευθερίας, ρυπαίνουν την περιοχή και προκαλούν κάθε τόσο επεισόδια, έθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος στην Εισαγγελία Καβάλας και ζήτησαν να εξαντλήσει ο Εισαγγελέας όλα τα νόμιμα μέσα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της συνεχούς παραβατικότητας πολλών απ’ αυτούς. Είναι γνωστό, ότι πολλοί καβαλιώτες αποφεύγουν να πηγαίνουν στην πλατεία, και ιδιαίτερα με τα παιδιά τους, αφού τίθεται ζήτημα ασφάλειας και υγείας.

Το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου, που συνέβη στην πλατεία, όπου νεαρή ρομά, απείλησε να σφάξει νεαρό αθίγγανο, με χορτοκοπτικό εργαλείο, υποχρέωσε τη Δήμαρχο να ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στην κεντρικότερη πλατεία της Καβάλας.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από το Δήμο, να καταθέσει εγγράφως ένα ιστορικό της δραστηριότητάς των ρομά στην πλατεία, και από την αστυνομία εγγράφως όλα τα περιστατικά που συνέβησαν εκεί το τελευταίο διάστημα και έχουν καταγραφεί.

Στην πρόθεση της Εισαγγελίας είναι να διερευνηθούν λεπτομερώς όλα τα περιστατικά αυτά και να ζητήσει από την Αστυνομία να κάνει συχνά ελέγχους και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πλατεία.

Είναι γνωστό ότι καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να απομακρύνει από την πλατεία Ελευθερίας τους αθίγγανους, αν δεν υπάρχει κάποια ποινικά κολάσιμη πράξη, όπως άλλωστε εξήγησε ο Εισαγγελέας, στη Δήμαρχο και ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να αυξηθεί εκεί η αστυνόμευση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.