Ο Δήμος Παγγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους, να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας ανακοινώσεις στο 3ο συνέδριο τοπικής ιστορίας Παγγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 στην Ελευθερούπολη. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, που ασχολούνται με την αρχαιολογική, ιστορική και λαογραφική έρευνα, σε όλες τις μορφές τους, να παρουσιάσουν πρωτότυπες εργασίες, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί έως τώρα, ούτε έχουν ανακοινωθεί από το βήμα άλλου συνεδρίου, ή εκδήλωσης. Οι εργασίες πρέπει να αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου όρους, αλλά και του Συμβόλου όρους.

Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: topiki-istoria@dimospaggaiou.gr έως και τις 10 Μαΐου 2020 σ’ ένα αρχείο, το όνομα του οποίου θα περιλαμβάνει το όνομα του συγγραφέα και 2-3 λέξεις από τον τίτλο (π.χ. «Παπαδόπουλος-Ιστορία του Παγγαίου.doc»). Οι περιλήψεις που θα υποβληθούν μετά από την παραπάνω ημερομηνία, δεν θα γίνονται δεκτές. Όλες οι εργασίες θα κριθούν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου και οι συγγραφείς θα ενημερωθούν έως τις 31 Μαΐου 2020, για την αποδοχή, ή μη, της εργασίας τους και για τυχόν αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κείμενο. Κατά την υποβολή της περίληψης, οι συγγραφείς πρέπει να αναφέρουν και την ιδιότητά τους και παράλληλα, να επισυνάψουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Η παρουσίαση-φιλοξενία μιας εργασίας στο συνέδριο θα γίνεται προφορικά, από το βήμα του συνεδρίου. Η διάρκεια των ανακοινώσεων θα είναι 15 λεπτά και πάντα ανάλογα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Οδηγίες για την περίληψη

Η περίληψη πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά σε αρχείο Microsoft Word, γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμματικών στοιχείων 12, διάκενο 1,5 γραμμή, περιθώρια 3,5 εκατοστών απ’ όλες τις πλευρές, πλήρη στοίχιση του κειμένου και με εσοχή στις παραγράφους.

Η περίληψη πρέπει να αποτελείται από 250-300 λέξεις. Στον αριθμό των λέξεων, δεν περιλαμβάνονται ο τίτλος της εργασίας και τα στοιχεία των συγγραφέων. Στην πρώτη σειρά γράφεται ο τίτλος με έντονα πεζά γράμματα και στη δεύτερη το όνομα, ή τα ονόματα των συγγραφέων, με πεζά γράμματα. Αν οι συγγραφείς είναι περισσότεροι του ενός (όλοι πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή σε κάποιο, ή κάποια στάδια της εργασίας), υπογραμμίζεται το όνομα αυτού που θα ανακοινώσει την εργασία. Δύο σειρές παρακάτω γράφεται η ιδιότητα των συγγραφέων. Ακολουθεί μία κενή σειρά κι ύστερα το κείμενο της περίληψης. Συντετμημένοι όροι χρησιμοποιούνται μόνο εφόσον έχει αναφερθεί η επεξήγησή τους εντός παρένθεσης την πρώτη φορά που αναφέρονται στο κείμενο.

Περιλήψεις που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα επιστρέφονται για διόρθωση και εκ νέου υποβολή, ή θα απορρίπτονται. Μαζί με κάθε περίληψη υποβάλλεται ηλεκτρονικά επιστολή, όπου αναφέρονται: α) αν έχει παρουσιαστεί σε άλλη επιστημονική εκδήλωση, ή έχει δημοσιευτεί, ή βρίσκεται υπό δημοσίευση σε έντυπο, ή ηλεκτρονικό μέσο (προτιμώνται οι εργασίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και δεν έχουν δημοσιευθεί) και β) υποχρεωτικά τα στοιχεία του υπεύθυνου για την επικοινωνία συγγραφέα (ηλεκτρονική και ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου).

Χρονοδιάγραμμα υποβολής εργασιών

10/05/2020: αποστολή τίτλου και περίληψης εργασίας

31/05/2020: ολοκλήρωση κρίσης περιλήψεων από την επιστημονική επιτροπή

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε: α) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: topiki-istoria@dimospaggaiou.gr, β) στο τηλέφωνο 2592350009, γ) στην ταχυδρομική διεύθυνση: Οργανωτική Γραμματεία 3ου συνεδρίου τοπικής ιστορίας Παγγαίου, Δημαρχείο Παγγαίου, Φρίξου Παπαχρηστίδη 137Α, Ελευθερούπολη Παγγαίου, Τ.Κ. 64100.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.