Στις 15 Ιουνίου 2021 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργάτες γης

0

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους γεωργούς που ενδιαφέρονται για πρόσκληση μετακλητών εργατών γης από τρίτες χώρες, πως ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, υπέγραψε την απόφαση για ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων στις 15 Ιουνίου 2021. Για τα άτομα που εισέρχονται ισχύουν τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης από τον covid-19, δηλαδή:

-να έχει  προηγηθεί μοριακό τεστ προ 72 ωρών, ή πλήρης εμβολιασμός πριν από 14 ημέρες

-να φέρουν βεβαίωση νόσησης, ή θετικής διάγνωσης με την μέθοδο PCR ισχύος 2 έως 9 μηνών

-θα διενεργείται rapid test κατά την είσοδό τους, από το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στους μεθοριακούς σταθμούς

Όσον αφορά την διαμονή, ρητά έχει προβλεφθεί στην τροπολογία που ψηφίστηκε τον Μάρτιο, το κατάλυμα να πληροί τις απαιτούμενες, από τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο των αρμόδιων Υπηρεσιών. Οι γεωργοί που έχουν προσκαλέσει εργάτες γης, στέλνοντας τα σχετικά έγγραφα με e-mail, ή κούριερ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πρέπει να τα υποβάλουν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εντός δύο εργάσιμων ημερών από την λειτουργία της.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε τα εξής: «Με τον υπουργό και το επιτελείο του έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Ειδικά για το ζήτημα των εργατών γης από τρίτες χώρες έχουμε συζητήσει αρκετά και το μόνο που έμενε για να γίνει πλήρης η διαδικασία, ήταν να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θυμίζω ότι, με παρέμβασή μου, οι αγρότες που επείγοντο να προσκαλέσουν εργάτες γης, μπορούσαν να το κάνουν στέλνοντας τα σχετικά έγγραφα στην Αποκεντρωμένη Διοικήση. Από τις 15 Ιουνίου, αυτή η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.