Στις 15 Ιουλίου 2020 θα δοθεί, πάλι, στην κυκλοφορία η έξοδος στην Εγνατία οδό στον Άγιο Ανδρέα

0

Κατόπιν της κοινής ανακοίνωσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκη Βορίδη, για την ενίσχυση του ΕΛ.Γ.Α. με 35 εκατομμύρια ευρώ, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους επαγγελματίες γεωργούς για τα εξής: «Έως τώρα έχουν λάβει το 65% των αποζημιώσεων που δικαιούνται για καταστροφές από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ασθένειες και λοιπές αιτίες. Η ενίσχυση του ΕΛ.Γ.Α., θα συμβάλλει στην έγκαιρη καταβολή του εναπομείναντος 35%, δηλαδή περίπου 1.100.000 ευρώ για την Π.Ε. Καβάλας. «Η ενίσχυση του ΕΛ.Γ.Α. με τριάντα πέντε εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων συνιστά τομή για τα αγροτικά δεδομένα, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει από τη θέση σε ισχύ και κατ’ εφαρμογή του νόμου 3877/2010. Έχει όμως και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ήδη με την αρχή του δεύτερου χρόνου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνονται εμφανείς οι προτεραιότητες μας. Ο αγροτικός κόσμος είναι ο στυλοβάτης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και τον στηρίζουμε έμπρακτα», δήλωσε ο βουλευτής».

Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για το θέμα της εξόδου Αγίου Ανδρέα-Νέας Ηρακλείτσας-Νέας Περάμου προς την Εγνατία οδό, που δημιουργεί αυξημένα κυκλοφοριακά προβλήματα. Μετά την από 29 Ιουνίου 2020 ερώτηση του στον υπουργό υποδομών και μεταφορών, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της εταιρείας, προκειμένου να του επιστήσει την προσοχή για την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος, το οποίο διογκώνεται καθημερινά με την έλευση τουριστών. Ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αναγνώρισε το πρόβλημα από τη καθυστέρηση των εργασιών και δεσμεύτηκε ότι η έξοδος θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 15 Ιουλίου 2020. Ο Γιάννης Πασχαλίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και συνεχίζει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.