Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του και τους πολίτες, για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως καθορίζονται στη σχετική υπουργική απόφαση, με το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2-11-2020 (ΦΕΚ 4829Β), με την οποία καθορίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η Καβάλα είναι στο κόκκινο επίπεδο (αυξημένου κινδύνου) και ισχύουν τα ακόλουθα: Το ωράριο των καταστημάτων λιανικής καθορίζεται με υποχρεωτική ώρα έναρξης την 10η πρωινή, από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020. Εξαιρούνται και μπορούν να ανοίξουν νωρίτερα οι υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες), τα εξειδικευμένα καταστήματα σιδηρικών, χρωμάτων, τζαμιών και τα καταστήματα πώλησης βιομηχανικών ειδών (χρωμάτων, σιδερικών, ξυλουργικών, ηλεκτρολογικών, κήπου, εργαλείων κ.λπ.). Κι εδώ, η επιτρεπόμενη χωρητικότητα είναι 4 άτομα έως 100 τετραγωνικά μέτρα και 1 άτομο για κάθε 10 τετραγωνικά μέτρα επιπλέον, με υποχρεωτική τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων. Επίσης, απαγορεύεται, αντίστοιχα, η πώληση αλκοόλ κατά τις ώρες 23:30 έως και 05:00. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις τήρησης χωρητικότητας και αποστάσεων, με τη λειτουργία τους να απαγορεύεται από ώρας 23:30 έως και 05:00, ενώ όπου υπάρχουν ανελκυστήρες, η επιτρεπόμενη πληρότητα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 10% της χωρητικότητας αυτών.

Και στα δύο επίπεδα, όπου τίθεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων, ή παρευρισκόμενων, για τον υπολογισμό της τήρησης του ορίου αυτού, δεν συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης (άρθρο 1 παρ. 3 Υ.Α.).

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων, γιατί τα διοικητικά πρόστιμα είναι μεγάλα (2.000€ έως 30.000€ για τις αποστάσεις, σημείο 9 άρθρου 4 Υ.Α.) και 5.000€ για το ωράριο (σημείο 10, άρθρου 4 Υ.Α. αναλογικά εφαρμοζόμενο) σε συνδυασμό με υποχρεωτικό κλείσιμο 15 ημερών. Δεν επιτρέπεται λόγω λαθών και αβλεψιών να επιβάλλονται τέτοια πρόστιμα και ποινές στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η περιοχή μας, μπορείτε να αναζητήσετε στον συνεχώς επικαιροποιούμενο σχετικό χάρτη στη διαδικτυακή διεύθυνση https://covid19.gov.gr/covid-map/. Υπενθυμίζεται ότι, οι περιοχές που κάθε φορά σηματοδοτούνται με γκρι χρώμα λειτουργούν υπό ειδικά μέτρα, τα οποία δεν είναι ενιαία, αλλά αξιολογούνται για τον συγκεκριμένο τόπο με βάση τις ισχύουσες τοπικές συνθήκες και με βάση τη διάδοση της πανδημίας στην κάθε περιοχή χωριστά. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.