Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και για δύο ημέρες, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στη διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεμελιωδών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα το ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την μετανάστευση, εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην αποστολή του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοίνωση αναφορικά με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού θεματολογίου για την μετανάστευση, η οποία έλαβε την μορφή της ενδιάμεσης αξιολόγησης της εφαρμογής του θεματολογίου και διακρίνεται σε δύο τμήματα, τα οποία αφορούν στα έως σήμερα επιτεύγματα και τα επόμενα βήματα. Το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ελλάδα και η συνολική αποτελεσματική διαχείρισή του, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνιστά επιτακτική ανάγκη. Στην τοποθέτησή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος, θα θίξει τα προβλήματα της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις του ζητήματος στην τοπική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.