Η περιφερειακή συνάντηση συντονισμού της Μεσογείου και Εύξεινου Πόντου διοργανώνεται, φέτος, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας, από τις 17 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΙΝ.ΑΛ.Ε. στη Νέα Πέραμο. «Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προεδρεία της περιφερειακής συνάντησης των Μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών για την επόμενη διετία, με εθνικό εκπρόσωπο τον αντιπρόσωπο, Απόστολο Καραγιαννάκο, από το ΥΠ.Α.Α.Τ. Στην περιφερειακή συνάντηση συντονισμού θα συμμετέχουν μόνο επίσημες αντιπροσωπείες από τα εννέα Μεσογειακά κράτη-μέλη της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας. Συνολικά, το ΙΝ.ΑΛ.Ε. θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του, περίπου εξήντα εκπροσώπους των χωρών αυτών, που θα περιλαμβάνουν και απεσταλμένους από τις οργανώσεις FAO-GFCM και ICES. Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα συζητηθούν θέματα προόδου, συντονισμού και μεθοδολογίας των προγραμμάτων συλλογής αλιευτικών δεδομένων της κάθε χώρας. Στόχος των ετήσιων περιφερειακών συναντήσεων συντονισμού, είναι η διαβαθμονόμηση και η πρόοδος των ΕΠΣΑΔ όλων των Μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών, έτσι ώστε, η συλλογή δεδομένων να συνεισφέρει στη σωστή αλιευτική διαχείριση των πόρων της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα διεξαχθούν παράλληλα δύο υπο-ομάδες εργασίας. Η πρώτη αφορά τους ειδικούς επιστήμονες της κάθε χώρας, που φιλοξενεί πληθυσμούς διάδρομων χελιών (Anguilla anguilla) και την πρόοδο στα θέματα καταγραφής και διαχείρισης των πληθυσμών αυτού του ευάλωτου εμπορικού είδους. Η δεύτερη υπο-ομάδα, αφορά το πρόγραμμα STREAM (Strengthening Regional cooperation in the area of fisheries biological data collection in the Mediterranean and Black Sea). Οι ειδικοί απεσταλμένοι, θα εκπαιδευτούν πάνω στη χρήση ειδικού λογισμικού, που θα βελτιώσει τις μεθόδους συλλογής βιολογικών δεδομένων των χωρών της Μεσογειακής Ευρώπης», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.