-Ποιες είναι οι ανάγκες των κατοίκων ενός χωριού; Όχι πολλές και όχι μεγάλες, σε σύγκριση με τα αστικά κέντρα (πόλεις). Τι ζήτησαν οι κάτοικοι του χωριού της Λυδίας, από την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, στην λαϊκή συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022; Να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης στον κεντρικό δρόμο του χωριού, να αντικατασταθεί το δάπεδο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, να κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης σε ένα τμήμα του οικισμού, καθώς και ένα τοιχίο στο Κοιμητήριο.

-Και τι τους είπε ο Θίοντορ με έμφαση; Ότι, σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής σιντριβανιού στο χωριό! Το σιντριβάνι θα κατασκευαστεί, το δίκτυο ύδρευσης στον κεντρικό δρόμο θα αντικατασταθεί, αλλά είναι άγνωστο πότε θα υδροδοτηθεί το χωριό και η υπόλοιπη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, από τις πηγές Βοϊράνης! Τι να το κάνουν, Θίοντορ, το σιντριβάνι οι κάτοικοι στην Λυδία χωρίς νερό από τις πηγές Βοϊράνης; Φτιάξε το γήπεδο καλαθοσφαίρισης και την παιδική χαρά, για τα παιδιά του χωριού και άφησε το σιντριβάνι. Στα χωριά έχουν βρύσες και πλατάνια στις πλατείες.

-Εκείνο που πρέπει να προβληματίσει την δημοτική Αρχή, είναι ότι στο χωριό της Λυδίας και στην περιοχή που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, δεν θα μπορεί να γίνει παρέμβαση αναπτυξιακού, ή άλλου χαρακτήρα, διότι ο αρχαιολογικός χώρος είναι μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς! Δηλαδή, δεν μπορεί κάποιος να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας στους κατοίκους. Θα μπορεί, υποθέτω, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο, το οποίο θα φιλοξενεί τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Θέλω μία διευκρίνιση, για τις δραστηριότητες που επιτρέπει ο χαρακτηρισμός του αρχαιολογικού χώρου.

-Προφανώς, θα επιτραπεί στον Δήμο Καβάλας να κατασκευάσει το σιντριβάνι, που είναι παρέμβαση αναπτυξιακού χαρακτήρα για το χωριό, γιατί θα γίνει πόλος έλξης των τουριστών!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.