Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ (2019-1-EL01-ΚΑ201-062913), που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ., με διάρκεια δύο ετών. Πρόκειται για στρατηγική σύμπραξη σχολικών ιδρυμάτων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας, με τίτλο: “Singing and Making Melody in your Heart”.

Το πρόγραμμα, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, είναι καλλιτεχνικού και μουσικολογικού χαρακτήρα. Οι βασικές δράσεις του, είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής και γλυπτικής), συναυλίες, επιμορφωτικά προγράμματα, διαλέξεις προς καθηγητές, μαθητές και το ευρύτερο κοινό, εστιασμένες όχι μόνο στη μουσική τέχνη, αλλά γενικότερα στην ιστορία, τη φιλοσοφία, τη θρησκευτική παράδοση κ.λπ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με βασικό άξονα τη μουσική κι ευρύτερα την τέχνη, το οποίο αποτελεί καινοτόμο δράση και πρόσθετα συναποτελεί την καλύτερη και απλούστερη διεθνή γλώσσα.

Η δεύτερη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από 13 έως και 17 Ιανουαρίου 2020, με συμμετοχή εκπαιδευτικών. Έγινε εκπαίδευση πάνω στις ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και επικοινωνίας Edmodo και e-Twinning και στον online αποθηκευτικό χώρο (Google Drive) που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα. Παρουσιάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://simame.eu και συζητήθηκαν οι τρόποι διάχυσης του προγράμματος μέσω κοινωνικών πλατφορμών και των επίσημων ιστοσελίδων του κάθε εταίρου. Επίσης, παρουσιάστηκε και συμπληρώθηκε το πρώτο ειδικό ερωτηματολόγιο των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων και τάσεων της εμπλεκόμενης σχολικής κοινότητας κάθε χώρας. Τέλος, συζητήθηκαν λεπτομέρειες, σχετικά με την υλοποίηση των δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώρα στις επόμενες τρεις συναντήσεις (Καβάλα, Τρικάλα, Mazzarino) και στις οποίες εμπλέκονται μαθητές. Γενικότερα, στη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές. Επίσης, ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Η επόμενη διεθνική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2020, με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.