Στην Καβάλα το 1ο TEDx της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

0

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υποδοχή των δεκατεσσάρων προσκεκλημένων (έντεκα ομιλητών και τριών performers) και των εκατό επισκεπτών, ρυθμίζουν τα μέλη της οργανωτικής ομάδας του TEDx Kavala, ενός συνεδρίου για την ανάδειξη αξιόλογων ιδεών, όπως ανέφερε η επικεφαλής, Κωνσταντίνα Καρέζη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, σε έναν από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του συνεδρίου, στο κτίριο της δημοτικής καπναποθήκης Καβάλας.

«Πρόκειται για το 1ο TEDx στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και έχει στόχο να γίνει το έναυσμα για δράση, προσφορά και θετική σκέψη μεταξύ των νέων ανθρώπων αυτού του τόπου», ανέφερε η Κ. Καρέζη και παρουσίασε τους συνεργάτες της και συντελεστές στη διοργάνωση. Είπε, ακόμα, ότι η ΤΕD είναι μία διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε πριν από τριάντα χρόνια στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και με την πάροδο των ετών εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Η οργάνωση αυτή πραγματοποιεί συνέδρια, με σκοπό τη διάδοση αξιόλογων ιδεών σε διάφορους τομείς, όπως η τεχνολογία, η διασκέδαση, το σχέδιο, ο πολιτισμός κ.ά. Τα αρχικά TED σημαίνουν: Technology, Entertainment, Design (τεχνολογία, διασκέδαση, σχέδιο). Το TEDx, είναι ένα πρόγραμμα τοπικών αυτόνομων δράσεων, το οποίο φέρνει σε επαφή τους συμμετέχοντες, για να μοιραστούν την εμπειρία ενός συνεδρίου TED. Στη διάρκεια του συνεδρίου γίνονται διαλέξεις, ομιλίες, προβολή video, που δίνουν το ερέθισμα για συζήτηση.

Το συνέδριο στην Καβάλα θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και θα συμμετέχουν εκατό άτομα. Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές, ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν συγκεκριμένος και καθορισμένος από την οργάνωση, αλλά στις επόμενες δράσεις η συμμετοχή θα διευρυνθεί. Ο τίτλος του συνεδρίου στην Καβάλα είναι: “Life Reloading”, δηλαδή «επανεκκίνηση της ζωής» και έχει σχέση με τη διάθεση των μελών της ομάδας, να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.