-Ο Δήμος Θάσου πρόσφερε ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα στο ερασιτεχνικό σωματείο ποδοσφαίρου «Άρης» Πρίνου και ο δήμαρχος, Λευτέρης Κυριακίδης, δήλωσε ότι: «Ο Δήμος, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά των αθλητικών σωματείων του νησιού, για την διάδοση του αθλητικού ιδεώδους, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του».

-Απ’ όσο γνωρίζω, καρντάσια, ένα ερασιτεχνικό σωματείο ποδοσφαίρου έχει άλλες ανάγκες, όπως ρουχισμό, μπάλες, ιατρική υποστήριξη, οικονομική ενίσχυση κ.λπ. Πρώτη φορά διάβασα ότι, έγινε δωρεά σε αθλητικό σωματείο ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα!

-Προφανώς, για να μιλήσουμε σοβαρά, το μηχάνημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την συντήρηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο που αγωνίζεται το ερασιτεχνικό σωματείο. Πρέπει, επομένως, το σωματείο ποδοσφαίρου, εκτός από φροντιστή για την ομάδα, να «προσλάβει» και φροντιστή για τον χλοοτάπητα του γηπέδου, ο οποίος θα χειρίζεται το μηχάνημα.

-Αλλά, η φροντίδα και η συντήρηση των γηπέδων και των υπόλοιπων γυμναστηρίων, ανήκει στους Δήμους. Η δημοτική Αρχή οφείλει να διαθέτει το προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να διατηρεί τα δημοτικά γήπεδα και γυμναστήρια σε καλή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια από τα αθλητικά σωματεία και τους δημότες που αγαπούν την άθληση.

-Επειδή οι Δήμοι, οι μικροί, δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό, αναθέτουν την επίβλεψη και την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα σωματεία. Βεβαίως, υπάρχει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, με το οποίο έχουν την δυνατότητα να προσλαμβάνουν εργατικό δυναμικό, για να καλύπτουν τις ανάγκες που έχουν στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς.

ή Αναρωτιέμαι, λοιπόν, γιατί ο Δήμος Θάσου δεν ζητάει τρία-τέσσερα άτομα, τα οποία θα έχουν αρμοδιότητα την συντήρηση των γηπέδων και των γυμναστηρίων και θα χρησιμοποιούν τον ειδικό εξοπλισμό, όπως το χλοοκοπτικό μηχάνημα;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.