Την αισιοδοξία τους ότι, η Νέα Δημοκρατία θα «δαμάσει» την πανδημία του κορονοϊού covid-19, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθεί νέος καθολικός περιορισμός, εξέφρασαν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, Βασίλης Φεύγας, που επισκέφτηκαν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 την Καβάλα, στο πλαίσιο της εξόρμησης κλιμακίων σε όλη την βόρεια Ελλάδα, ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.).

Συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη του κόμματος είχαν επαφές με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας και του Παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας. Εκεί, αναφέρθηκαν στα δύο έτη διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στις «επιτυχίες» της, έπειτα από μία πενταετή περίοδο «μεσαίωνα» με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στην ομιλία του στην Δ.Ε.Θ., είπε ο Δ. Βαρτζόπουλος, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, καθώς και τα επόμενα βήματα του σχεδιασμού που υλοποιείται.

Ο Β. Φεύγας πρόσθεσε πως, αν η ανάπτυξη φτάσει στο 17% στο β΄ τρίμηνο του 2021 και εφόσον δεν προκύψουν «απρόοπτα», όπως νέα έξαρση της πανδημίας, ή στις μεταναστευτικές ροές, ή νέα ένταση στην σχέση με την Τουρκία, το μέλλον θα είναι πιο ελπιδοφόρο για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σημείωσε, έχει δύο σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ε.Σ.Π.Α., τα οποία θα αξιοποιήσει για την δημιουργία διακοσίων χιλιάδων (200.000) θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα στηρίξει την εστίαση τον χειμώνα, αφού οι επιχειρηματίες του χώρου εκτιμούν πως ο κλάδος τους θα πληγεί περισσότερο από την διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, ήταν κατηγορηματικός. «Δεν πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θα πληγεί τόσο, ώστε να χρειαστεί νέα οικονομική στήριξη».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.